Table Manners

av Martin "Fyghar" Johansson

Föreställ dig att du har matchat med någon på Tinder och ni ska ut på middag. Väl på middagen säger din dejt att denne inte kan använda sina händer så bra så du får beställa mat, hälla upp dryck och allt som kräver finmotorik. Lägg nu även till att din finmotorik är ungefär lika bra som en ettårings så kan du nog lista ut ungefär hur det här spelet fungerar, och jag har jätteroligt med det.


Det finns inte så många kontroller, totalt är det fyra olika knappar att hålla reda på samt att flytta på musen. Tangenterna W och S flyttar spelarens hand upp och ner, höger musknapp roterar handen och vänster musknapp greppar tag i saker.  Det är allt man behöver hålla reda på i kontrollväg, men det betyder inte att spelet är enkelt att spela, jag brottas ständigt med att vanan att flytta handen med WASD-tangenterna vilket resulterar i totalt kaos. Jag välter flaskor, maträtter åker av bordet och jag verkar inte imponera min dejt med mitt bordsskick. Men vad som imponerar på dejten är när jag gör denne till lags, och jösses vad krav och önskemål de här dejterna har. Av någon anledning så är nämligen mina dejter helt handikappade när det gäller att använda sina händer. Jag vet inte varför, men undrar hur de klarar sin vardag. Så det är upp till mig att tända ljus, beställa mat, hälla upp drinkar och även mata denne för att vår dejt ska vara lyckad. Men jag får inte i mig en enda tugga.

När en middag är över så får jag betyg på hur väl jag gjorde ifrån mig, för allt som min dejt vill att jag ska göra går på tid, och om jag inte lyckas med att beställa en bläckfisk inom en viss tid så blir mitt slutbetyg sämre. Betyget går från ett till tre hjärtan, och man behöver ha ett visst antal hjärtan för att kunna låsa upp nästa nivå eller restaurang. Beroende på vem man väljer att dejta kan man även låsa upp lite saker som hudfärg, tatueringar eller ringar för att nämna några så man kan välja hur man ser ut på middagarna. Jag har kul när jag försöker servera mat och hälla upp drycker, även om det är svårt. Men det känns aldrig som att spelet är orättvist, utan det är alltid mitt fel om något går fel. Något som visserligen kan kännas tråkigt men jag är ju jag, och det här är vad jag förväntar mig i ett sånt här spel.

Jag tänker inte så mycket på ljud eller musik, det är inget som varken stör mig eller imponerar, utan det är neutralt. Det kluckar ur flaskorna när jag tömmer dem på innehåll, och jag hör ett fräsande ljud när jag steker något, och det är vad jag förväntar mig. 

Grafiken är charmig och tydlig. Jag ser tydligt vad som är vad, enda undantaget är behållarna för salt och peppar, men de kan jag ta fel på även i verkligheten. Men all mat och sånt ser bra ut, det är lite kul att jag kan pimpa min hand med tatueringar, ringar, naglar och även hudfärgen. Så jag kan låtsas att jag kommer från Mars eller Atlantis när jag är på dejt, vilket kan förklara mitt urusla bordsskick.

Table Manners är ett riktigt kul spel i mindre omgångar, för jag känner att man snabbt tröttnar på det om man sitter för länge. Spelet är inte heller särskilt långt så man kan spela igenom alla nivåer på några timmar om man ger sig sjutton på det. Prislappen ligger mellan 100 – 150 kronor vilket känns helt rimligt med tanke på vad det är man får, och det man får är ett välgjort spel med mycket spelglädje. Så om du inte har någon dejt till alla hjärtans dag, så kan du göra som jag och i förebyggande syfte öva på bordsskicket i Table Manners.

Specifikation

Denna recension baseras på PC-versionen (Steam). 

Table Manners. Lägsta pris 119 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-02-09.

Recensionsex tillhandahållet av Echo Chamber Games.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar