Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Skullcandy Venue ANC Wireless

Skullcandy Venue ANC Wireless

av Fredrik Olsson

Skullcandy Venue må komma i fyra olika fräcka utseenden, men frågan är snarare, hur är ljudet i dessa aktivt ljudreducerande lurar? Så på med Daði Freyrs sköna låt ”Think about things”, samt en och annan podcast, så ska vi på riktigt se hur väl dessa trådlösa hörlurar står sig!


Skullcandy är inga noviser när det kommer till ljudprodukter, och med sina snyggt designade Venue lurar, som täcker användarens öron, så är snarare frågan om priset motsvarar vad du faktiskt får med. I Venues fall så bjuds det på uppåt 24 timmars batteritid, som utan problem kommer väl till pass. Lurarnas skönt balanserade ljud, där bas är aningen för påträngande, men ändå aldrig jobbig, gör ljudbilden till en behaglig upplevelse.

Sedan har du ANC (Active noise cancelling) som funktion också, som funkar väldigt smidigt – så till den grad att du mer eller mindre blir avskärmad (på gott och ont) från omvärlden. I alla fall i mer ljudliga miljöer, där ANC till skillnad från slutna/isolerade lurar istället aktivt anpassar sig efter omgivningens ljud. Detta medför att brusreduceringen alltså ändras beroende på hur mycket som låter runt omkring dig.

Och här fungerar Venues ANC alldeles utmärkt – ljudkvaliteten bibehålls bra, och du får en ljudbild som egentligen aldrig tillåter jobbiga ljud omkring dig att tränga in. Visst tar den inte bort allt – men vad du får är ändå väldigt bra för vad det är. Enda nackdelen är de gånger du använder ANC i tysta miljöer; där får tekniken jobba i motsatt läge, och skapar i sig självt ett lätt brus, bara för att det inte har något att riktigt ta bort. Men på det stora hela, så funkar ANC-funktionen ypperligt, och bör vara ett välkomnat tillägg för alla resenärer via tåg och buss. För övrigt kan du givetvis stänga av ANC-funktionen direkt på lurarna, skulle du föredra det, alternativt vilja spara lite extra på batteritiden (utan den så kan de nå uppåt 40 timmar).

Om vi ser till komfort, så är detta en mer tveeggad fråga, då lurarna är relativt små, men med ett huvudband som kan justeras till att bli längre, så blev det aldrig riktigt ett problem. Med det sagt, så är det lite för tajt över huvudet, och den kudde som trycker mot huvudet på toppen, blir i vårt fall lite otrevligt under väldigt långa sessioner. Men det är tack och lov en mer subjektiv aspekt, då huvudstorlek kan variera, och därför även komforten för olika människor. Men har du ett medelstort huvud (eller litet) så kommer det utan problem vara fullt komfortabelt – även om det i vårt fall även fanns ett problem, då lurarnas tajta design trycker mot öronen. Så här fallerade de till viss del – även om detta givetvis faller inom samma subjektiva område. Men ändå värt att tänka på.

Om vi avslutar med att kolla på installation och användarvänlighet, så är det både ris och ros. Till att börja med så hittas lurarna utan problem, och i.o.m. att själva hörlurarna har knappar för ANC (on/off), volymkontroll och knapp för att ta emot samtal, direkt på lurarna så är det smidigt att ta emot samtal eller bara justera de mer grundläggande aspekterna av headsetet.

Dessvärre så har Skullcandy (precis som med sina Method ANC lurar) ingen dedikerad app för justering av EQ. Så ljudet du har på din mobil, är så ljudet kommer förbli. Ingen anpassningsbarhet innebär att den aningen för påtagliga basen, kan vara ett hinder för de som föredrar en mer ren ljudbild, eller en med mer fokus på mellanregister och diskant. Och skulle du t.ex. lyssna från din dator, så är lurarnas mer tydliga bas, något du inte riktigt blir av med, även om du där kan justera inställningar.

Istället har de, precis som med Method lurarna, enbart tillgång till appen Tile, som håller reda på dina lurars position. Något som i detta fall på riktigt kan vara användbart då lurarna (med Tile aktiverat) kan hålla sig i standby läge i runt tre månader! Bra tänkt där Skullcandy åtminstone!

Så på det stora hela så har vi haft en bra stund med Venue ANC wireless – och även om ljudbilden kanske är lite inrutad, så kommer den funka väl för de flesta. För att inte tala om ANC-funktionen som i sig fungerar väldigt väl också. Vilket tillsammans resulterar i ett par lurar som utan problem kan användas i samtal, på bussen eller ute i trafik, utan att du som användare behöver höra allt runtomkring dig. Var bara uppmärksam på vad som händer där ute!

 


Specifikation

Ljudtrycksnivå (1 mW @ 1 KHz rosa brus): 97,3 dB @ 1 kHz
Anslutningstyp: Bluetooth® eller trådbunden
Impedens: 32 ohm
Drivrutediameter: 40mm
Frekvensrespons: 20Hz – 20 KHz
Total harmonisk distorsion: <0,1% (1 mW / 500Hz)
Hörlurstyp : Over-ear

Skullcandy Venue ANC Wireless. Lägsta pris 1389 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-03-12.

Recensionsex tillhandahållet av Skullcandy.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar