Hem ArtiklarKrönika Skådespelaren & skräckikonen Sid Haig har gått ur tiden

Skådespelaren & skräckikonen Sid Haig har gått ur tiden

av Emil Levin

En ikon har lämnat oss med ett enormt cinematiskt arv efter sig.


Det är med ett tung hjärta vi meddelar att Sid Haig (1939 – 2019) har avlidit. Detta bekräftar skådespelarens fru, Susan L.Oberg, som han gifte sig med 2007, via ett inlägg på parets gemensamma Instagramkonto.

Den 80-årige Haig hade senaste tiden spenderat mycket tid på sjukhus efter en rapporterad olycka, men sades vara på bättringsvägen. Om hans död hade med olyckan att göra är än så länge oklart då dödsorsaken inte gjorts officiell i skrivande stund.

Dock verkar detta inte vara enda gången skådespelaren spenderat en längre tid på sjukhus det senaste året. I en ny intervju med Rob ZombieBloody Disgusting berättar musikern och regissören att Haig inte kunde medverka under stora delar av inspelningen av den nyligen släppta 3 From Hell (2019) på grund av hans hälsa. Detta tvingade Zombie att banta ner Haigs ikoniska och älskade karaktär Captain Spaulding från att vara en av huvudkaraktärerna till vad som rapporteras som en oförglömlig biroll.

3 from Hell släpps på DVD, Blu-ray och VoD den 15 oktober, efter en kort tur på biograferna i USA.

Haig jobbade med många mästare genom sitt liv, bl.a. Alfred Hitchcock och Quentin Tarantino, i många olika genrer innan han blev så hårt förknippad med just skräck som han tillslut blev. Känd för att vara en av de vänligaste själarna inom genren, både bland fans och medarbetare.

Sidney Eddy Mosesian
(1939 – 2019)

Det är ju inte mer än rätt att vi lyfter på hatten och tackar för den merpart av ett sekel han gett oss otroliga framträdanden.

Tack Sid. Vi kommer sakna dig.


Vad har ni sett honom i och vilka av hans roller var era favoriter?

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar