Hem RecensionerSpelrecensionerNintendo Shantae: Half-Genie Hero Ultimate Edition

Shantae: Half-Genie Hero Ultimate Edition

av Alexis Winoy

Wayward Forward släppte år 2016 den efterlängtade uppföljaren till Shantae: Pirate’s Curse. Efter en väldigt lyckad Kickstarter kampanj så kom Shantae: Half-Genie Hero. Nu några år efter lanserades en fullspäckad version av spelet, Ultimate Edition, som innehåller alla DLC:er och annat mumsigt!

Shantae: Half-Genie Hero är ett plattformsspel. I huvudstoryn så får du kontroll över Shantae, som precis vaknat upp efter en oroväckande dröm där andevärlden verkar vara under attack. Tyvärr får man inte reda på mycket mer i början, eftersom man slungas in i ett äventyr där Piraternas Drottning Rusty Boots attackerar Scuttle Town. Spelets berättelse, som liknar sig lite som ett episodiskt format, är nog den svagaste biten i spelet. Kort och gott går det ut på att du ska samla ihop delar till sin farbrors Dynamo-uppfinning. Dessa delar hittar man i olika nivåer i spelet.

Shantae har två olika sätt att attackera de olika fienderna som man träffar på. Hon har sitt hår som hon piskar med, samt ett par olika spells som du kan köpa till dig i stadens Item Store. Dessutom kan du transformera dig till olika djur genom Shantaes transformerings dans. Dessa olika djurformer kan sedan hjälpa dig att både avancera vidare i nivåerna, men även hitta olika sorters föremål som kan hjälpa Shantae att bli starkare och starkare.

Half-Genie Hero är ett enormt vackert spel, med charmig tecknad grafik. Nivådesignen är riktigt snygg och smart, men har även vissa frustrationsmoment. Spelet är inte superenkelt, men inte jättesvårt heller. Vissa moment kan dock vara mycket irriterande än andra, men annars flyter spelet på oerhört bra. Karaktärsdesignen är väldigt imponerande och ens karaktärer till och med dansar till rytmen av det utmärkta soundtracket i spelet. Själva musiken är fenomenal, med både nya tracks men även remixer av musik från de äldre spelen.

Utöver huvudstoryn så innehåller Ultimate Edition två ytterligare expansionshistorier; Pirate Queen’s Quest och Friends to the End. Båda är underhållande på sina egna sätt, då man får spela andra karaktärer med andra förmågor. Det finns även nya kostymäventyr som är mer arkadformat än canon-historier, men de ger ändå spelaren ännu mer roligare sätt att ta sig genom de olika nivåerna.

Spelet kan bli rätt repetitivt eftersom man kan behöva gå tillbaka till varje nivå om och om igen för att hitta alla olika skatter samt föremål för att utrusta Shantae bäst man kan. Dock ger de nya äventyren lite mer pang för pengarna, då man kan ta sig an de olika nivåerna på helt andra galna sätt.


Specifikation

Denna recension baseras på Playstation 4 versionen.

Shantae: Half-Genie Hero Ultimate Edition. Lägsta pris 369 (PS4) kronor enligt Playstation Store 2018-05-21.

Recensionskod tillhandahållen av WayForward.

Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar