Hem RecensionerSpelrecensionerNintendo Beasts of Maravilla Island

Beasts of Maravilla Island

av Victoria Sandberg

Bege dig till en mystisk ö vars hemligheter du har fått berättat för dig av din nu avlidna farfar. Finns verkligen alla djur han pratat om på riktigt? Och vad är det för något som förföljer dig i skuggorna?


Med en fotobok och sin farfars anteckningar beger sig Marina ensam till ön Maravilla som inte finns utmärkt på någon karta, men som hennes farfar stötte på för många år sedan. Hans anteckningar är fulla med fantastiska varelser och deras beteende, kan de verkligen finnas på riktigt?

Så fort Marina stiger i land på ön inser hon att åtminstone några av dem finns på riktigt då du som spelare redan på stranden stöter på mystiska små varelser. I Marinas egen fotobok och hennes farfars anteckningar kan du se hur många djur du lyckats hitta och ta kort på samt hur många du ännu inte har hittat.

Maravilla Island är verkligen en fantastisk plats och att få utforska den med din kamera från djungelns golv och upp över trädtopparna är en väldigt mysig upplevelse. Inbäddat i din och Marinas resa finns små pussel du måste lösa för att ta dig vidare; som att trigga en självlysande blomma genom att ta kort på dem med din kamera så att den fälls ut och täcker över ett glapp i grenverket. Vissa av djuren hjälper dig vidare till nästa område då du först hjälpt dem med något eller lekt en lek med dem.

Spelet är indelat i tre områden med olika spännande djur som på olika sätt är anpassade till sin omgivning. Du behöver inte ta bilder på alla djur innan du går vidare, men jag fann det väldigt beroendeframkallande att hitta varenda liten skalbagge och få reda på vilket skojigt namn den hade fått.

Marinas farfars resa får man följa genom hans anteckningar, så man fotograferar inte enbart. Var han här fler än en gång? Vad hände egentligen under hans resa? I skuggorna är det något stort bevingat djur som tycks förfölja dig. Är detta kopplat till din farfars tidigare besök på ön?

Kontrollerna fungerar smidigt både med tangentbord och mus och med handkontroll. På några få ställen fastnade jag lite oförklarligt, men efter lite snurrande var jag snart tillbaka i mitt undersökande. Både att röra sig omkring i världen och justera kameran är väldigt smidigt och kamerafunktionen är toppen! Kameran är enkel men ändå fullt tillräcklig då du både på nära och långt avstånd smyger dig på alla varelser.

Musiken finns svagt närvarande i bakgrunden och bidrar med en mysig och mystisk känsla, men den är inget som står ut. Ljuden däremot tillför mycket till hur omgivningen uppfattas. Jag kände det verkligen som att jag befann mig i regnskogen.

Grafiken ger liv åt alla varelser och omgivningar trots att den kanske inte är helt realistisk alla gånger, men det är en del av spelet charm. Då ön ska vara en mystisk plats som skiljer sig från omvärlden på alla tänkbara sätt tycker jag att den visuella designen är perfekt. Alla djuren passar utmärkt in i sina miljöer och jag som personligen tycker att flora och fauna i spel är väldigt spännande, smög glatt omkring i alla hörn för att hitta alla färgvarianterna på områdets blommor.

Beasts of Maravilla Island är ett ganska kort men underbart mysigt spel, som jag tyckte väldigt mycket om att spela igenom. Det finns en trevlig underton om att man ska värna om naturen och inte ta saker från platser, för det kan orsaka oförutsedda följer. Tycker man om fotograferingsspel och att i lugnan ro upptäcka utan att vara rädd för att omgivningen ska attackera dig är det här spelet perfekt för dig! Även om du i vanliga fall inte uppskattar spel av den här sorten kan detta vara en intressant titel att börja med. Kamerans funktioner är så enkla att navigera, Maravilla är en så färgsprakande plats samt att det finns en trevlig ledande historia bakom själva fotograferandet. Med sitt låga pris, det fantastiska utförandet samt den upptäckarglädje som spelet gav mig får Beasts of Maravilla Island utmärkelsen Bra köp! 

Specifikation

Denna recension baseras på PC versionen, finns även till Nintendo Switch.

Beasts of Maravilla Island. Lägsta pris 83 kronor enligt Steam 2021-07-02.

Recensionsex tillhandahållet av Whitethorn Games.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar