Kingdom Two Crowns

av Martin "Fyghar" Johansson

När jag först startar spelet får jag vaga instruktioner om vad jag ska göra samt hur jag genomför vissa saker, men utöver det så har jag ingen som helst aning om vad jag ska göra. Har jag förresten nämnt att jag är dålig med spel som låter mig som spelare sätta mina egna mål?

Jag tar upp rollen som en kung eller drottning, det varierar från spelomgång till spelomgång, och börjar bygga upp en liten bas samt rekrytera folk som kan bli bågskyttar eller hantverkare. Just dessa två enheter är viktiga att ha en balanserad uppsättning av i början, för om man inte har tillräckligt med bågskyttar så finns det inget som skyddar mot mörkrets varelser, men om man inte har några hantverkare så kan man inte bygga försvar eller reparera förstörda murar. Så det gäller att hitta en balans och det gäller även för de andra valen man gör för det känns som att man påverkar en del med sina val.

Vilka är ni? Vad vill ni?!

Ett exempel där jag är inte säker men det kändes som att ju fler träd jag högg ner, desto fler varelser kom för att anfalla mitt påbörjade kungadöme och om jag hade för få bågskyttar så försvann det både murar och invånare. Jag har ingen aning om vad det är för varelser, vart de kommer från eller vad de har emot mitt rike, men varje natt så kommer de för att göra så mycket skada som möjligt. Jag upptäckte att de spawnade från någon sorts portal som finns på var sida av ön man befinner sig på, men när jag försökte undersöka vad det var så blev jag attackerad och de stal mitt guld, till slut tog de även min krona och jag fick komma tillbaka till ett tidigare skede av spelet, men alla mina murar var nedrivna.

Det känns verkligen som en regnig dag
Natten är farlig, men ack så vacker

Kontrollerna i spelet är väldigt enkla, man kan gå till höger eller vänster, galoppera samt använda mynt. Själva mynten kan man släppa på backen genom att bara trycka snabbt på knappen, och då kommer någon fort som sjutton att plocka upp myntet men beroende på om det är en invånare eller ej så får du antingen tillbaka ditt mynt, eller så får du en ny invånare. En annan användning för mynten är att betala för enheter eller uppgraderingar till lägret så man tjänar in mer mynt samt klarar av de nattliga anfallen.

Stämningen i spelet är väldigt mysigt. Pixelgrafiken känns enkel men samtidigt väldigt detaljerad, och det krävs inte mer för att jag ska påverkas av de olika vädren samt om det är natt eller dag. Men det är musiken och ljuden som gör de stora skillnaderna, för det är knappt någon musik som spelas, utan det mesta man hör är ljud från miljön som fågelkvitter eller regn. Det är inte mycket, men det får mig att sväva bort lite och bara njuta av fåglarna tills musiken avbryter för att något händer, även om jag inte har någon som helst aning om vad det är som händer.


Specifikation

Denna recension baseras på Playstation 4-versionen.

Kingdom Two Crowns. Lägsta pris 169 kronor (PC) enligt Prisjakt.nu 2019-03-17

Recensionsex tillhandahållet av Raw Fury
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar