Rebel Galaxy Outlaw

av Peter Tjernström

Jag har inte spelat mycket simulatorspel i min tid. Ett av de få jag kommer ihåg var ett flygsimulatorspel där man slogs mot andra jaktplan. Rebel Galaxy Outlaw är ett spel som påminner mig mycket om ett flygsimulatorspel. Med spel som Elite Dangerous och Star Citizen i fokus inom denna genre, kan Double Damage Games leva upp till den hype som byggts upp bland denna typ av spel? Efter min tid med Rebel Galaxy Outlaw tror jag helt klart att de klarar det.


Rebel Galaxy Outlaw är som nämnt ovan ett simulatorspel, närmare bestämt ”space simulator” enligt Double Damage Games. Jag håller helt klart med om detta med råge. Spelet är helt fokuserat runt strider i rymden och Double Damage Games har gjort detta riktigt bra! Med bilden i förstapersonsläge får man en riktigt sann känsla av att man flyger ett rymdskepp. Alla kontroller och hastigheter som man flyger i kan ses på olika skärmar och större delen av ens interface är inbyggd i skeppets cockpit. Alla dessa grafiska element ger känslan av att man sitter i detta skepp och styr allt därifrån. Alla explosioner samt ljudeffekter från striderna är också mycket bra gjorda och man känner sig väldigt cool när man flyger igenom explosionen av ett piratskepp du just sprängt upp. Jag tycker personligen att ljud- och grafikdesignen är mycket bra gjord med passande och bra låtar som spelas över radion när man jagas av fiendeskepp.

Det jag noterade som förvånade mig mest över hela spelet är dess öppenhet. Jag menar inte det på sättet att det är en öppen värld, det var förväntat. Jag menar hur man bara kan attackera vilket skepp som helst man träffar på. Nästan alla skepp ute i världen är knutna till någon fraktion. Detta gör så att om du är aggressiv mot något skepp i en del av en specifik fraktion kommer du tappa ”reputation” med dessa. Om man tappar för mycket är de permanent aggressiva mot dig och du kan bara motverka detta om du skjuter ner skepp från deras motståndare (om de har några). Jag älskar detta system för det får spelet att kännas öppet och att du har många sätt att spela det på. Du kan spela spelet som en pirat och skjuta ner handelsskepp för att ta deras varor. Du kan också vara en handlare som köper vara på en station och tar de till en annan för att sälja med ett högre pris. Du kan även spela en prisjägare som jagar ner olika brottslingar för att ta dem till närmaste station för ett pris. Alla dessa spelstilar är något som går att göra för att tjäna pengar och öppenheten av detta är en mycket stark sida av Rebel Galaxy Outlaw.

Tyvärr är inte något spel perfekt och detsamma gäller här. Spelet fungerar mycket bra men det märks att alla menyer är designade för kontroller. Jag spelade i början med mus och tangentbord men detta fungerade inte alls för mig när det kom till menyerna. Med alldeles för många undermenyer och ett väldigt ”clunky” sätt att styra dessa på, måste jag rekommendera att spela spelet med en handkontroll. Skjutandet när du är i skeppet lider lite av detta men ens ”targeting computer” hjälper en med problemet till viss del. Jag tror starkt på att menyerna går att göra mycket smidigare. Bara genom att sätta escape som bakåtknapp i menyerna skulle hjälpa otroligt mycket i uppdraget att styra menyerna. Det jag också saknar i spelet är lite mer olikheter mellan de olika stationerna man kan landa på. Ofta visste jag inte ens vilken station jag var på då allt såg exakt likadant ut. Detta spelar dock stor roll när det kommer till att handla med varor och vid de tillfällen man ska till specifika ställen för att lämna saker. Jag tror att lite mer personlighet på de olika planeterna och stationerna skulle vara bra för spelet.

Allt som allt tycker jag att Rebel Galaxy Outlaw är ett bra ”space simulator” spel som håller sig i klass med andra i samma genre. Det är lite rough around the edges fortfarande men med lite mer arbete kommer det vara mycket roligt att ta en eftermiddag i sitt skepp för att spränga pirater, sälja varor och råna handlare.


Specifikation

Denna recension baseras på PC versionen.

Rebel Galaxy Outlaw. Lägsta pris 268 kronor enligt Epicgames.com 2019-08-22 

Recensionsex tillhandahållet av Double Damage Games 
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar