Hem NyheterTekniknyhet Nyheter från Jabra – ny in-ear headset på väg!

Nyheter från Jabra – ny in-ear headset på väg!

Kan Jabra Elite 5 vara 'the sweet spot' för användare?

av Fredrik Olsson

Vi har tidigare testat Jabras andra in-ear hörlurar – Jabra Elite 4 Active, Jabra Elite 7 Pro, Jabra Elite 3 för att nämna några. Men nu lanserar Jabra en ny i serien som enligt de ska hamna i perfekt läge för de som vill ha merparten av lullull, men samtidigt inte behöva betala lika mycket som ’high-end’-modellerna på marknaden.


Detta är några av de saker som Jabra Elite 5 sägs innehålla:

 • Behåll fokus på det som är viktigt med Hybrid Active Noise Cancellation (ANC), driven av Qualcomm QCC3050 Bluetooth SoC

 • Högkvalitativa samtal med 6-mikrofonsamtalsteknik och vindreducering

 • Finjusterade 6mm högtalare för ännu kraftfullare ljud

 • Upp till sju timmars speltid, som uppgraderas till 28 timmar med det Qi-certifierade trådlösa laddningsfodralet

 • Möjlighet att vara ansluten till två enheter samtidigt med Bluetooth® Multipoint-anslutningar och enkel hopkoppling med Google Fast Pair*, Microsoft Swift Pair*Access Alexa eller Google Assistant

 • Kompakt passform, designad för komfort hela dagen och IP55-klassad hållbarhet mot damm och vatten

Idag introducerar Jabra, en stor aktör inom personligt ljud- och kontorslösningar, det senaste tillskottet i sitt true wireless-utbud. Jabra Elite 5, en all-round modell framtagen (enligt Jabra) för de som har behov att både kunna ta ett viktigt samtal utan störningar, likväl som att njuta av musik, film och serier på fritiden. Med dessa öronsnäckor ska du kunna enkelt fly en hektisk dag genom att låtas bli omsluten av musik, djupdyka in i en serie eller ta kontakt med vänner och familj via en enkel knapptryckning.

Med hjälp av en ny Hybrid Active Noise Cancellation (ANC) som drivs av Qualcomm QCC3050 Bluetooth-chip, ska Jabra Elite 5 hjälpa dig att bibehålla fokus på uppgifterna du har framför dig.

Tack vare 6-mikrofonsamtalstekniken, med externa mikrofoner som ständigt är aktiva och jobbar tillsammans med interna mikrofoner, får din röst en hjälpande hand när det blåser utomhus. Detta innebär att du (enligt tillverkaren) aldrig behöver oroa dig för kvaliteten på samtalet. Med öronsnäckorna kommer du att uppleva ett enastående ljud från 6 mm högtalare och SBC, AAC och Qualcomm® aptX™ codecs. I samarbete med Spotify, erbjuds även användare Spotify Tap Playback.

De som söker efter ett par eleganta och bärbara öronsnäckor behöver inte leta längre än till Elite 5. Öronsnäckorna har en diskret, bekväm och kompakt passform – men innefattas inte bara ett fashionablet utseende. Elite 5 ger en sömlös upplevelse med enkla anslutningar mellan enheter och appar, vilket underlättar i både arbetet och på fritiden. Denna förbättrade anslutning stöds av Bluetooth Multipoint, Google Fast Pair*, Microsoft Swift pair*, Google Assistant** och Alexa Built-In som aktiveras via din röst.

 

 

Även efter sju timmars speltid med ANC:n aktiverad (28 timmar med laddningsfodral) erbjuder dessa hörsnäckor fortfarande en bärkomfort som täcker hela dagen. Hörsnäckorna kommer också med en anpassningsbar EQ och kan hantera regn så väl som solsken i och med sin IP55 hållbarhetsklassning.

I det hektiska samhälle vi lever i idag påverkas vår uppmärksamhetsförmåga till det sämre och risken för distraktion ökar. Något som hindrar oss från att helt fokusera på det som är viktigt. Jabra har uppmärksammat detta dilemma och därför tagit fram Jabra Elite 5, som ett hjälpmedel att verkligen fokusera, kunna ansluta och ringa med ett klart sinne. Denna all-round produkt är perfekt för dig som vill försvinna i musiken, hitta ett lugn bland mycket folk och förbli uppkopplad, säger Calum MacDougall, SVP på Jabra.

Jabra Elite 5 nyckelfunktioner och specifikationer:

 • Hybrid Active Noise Cancellation (ANC) blockerar mer bakgrundsljud, driven av Qualcomm QCC3050 Bluetooth SoC

 • 6-mikrofonssamtalsteknik med vindbrusdämpning

 • Kraftfulla 6mm-högtalare

 • Anpassningsbar EQ och Spotify Tap Playback

 • Upp till sju timmars speltid med ANC aktiverad (upp till 28 timmar med trådlöst laddningsfodral)

 • Qualcomm ® aptX™ Audio

 • Google Assistant** och Alexa Built-In för när du är på språng

 • Enkel ihopkoppling med Google Fast Pair* och Microsoft Swift Pair*

 • Bluetooth Multipoint som håller dig ansluten till två enheter samtidigt

 • IP55-klassat skydd mot damm och vatten

Elite 5 pris och tillgänglighet

Jabra Elite 5 finns tillgänglig hos utvalda återförsäljare till ett rekommenderat pris 1 699 SEK.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar