HyperX Alloy Elite 2

av Martin "Fyghar" Johansson

HyperX kommer här med en uppföljare till sin Alloy Elite som släpptes för tre år sedan. Min fundering är om de bara har gjort en rak kopia eller om de har vågat sig på något nytt. Dags att testa!


Vid en första anblick så har tangentbordet en snygg design, jag reagerar dock över den tjocka kabeln som sitter i. På slutet av den sitter det två USB-kontakter som man pluggar in i datorn för att kunna använda tangentbordet, men även kunna se färgerna. Det sitter även en USB-port i tangentbordet så man förlorar egentligen ingenting på det. När jag väl har kopplat in den i datorn så blir jag nästan kär på riktigt. Starka, klara lampor lyser upp hela tangentbordet i regnbågens alla färger, men som kan ändras efter behov och tycke.

Jag gillar verkligen att enbart toppen av tangenterna är svarta, bara så man kan se vilken tangent det är man trycker på. De delarna av tangenterna som inte är svarta är istället vita med en del transparens, så att ljuset enkelt kan komma igenom men samtidigt inte bli för bländande. Det är en unik design som jag uppskattar, det får det här tangentbordet att sticka ut lite från de andra ute på marknaden. Jag gillar även att de har ett hjul istället för knappar där man höjer och sänker volymen, och precis bredvid det hjulet så finns det knappar som styr media på datorn.

Mjukvaran är inte mycket att ha.

Mjukvaran som man kan ladda ner heter HyperX NGENUITY och erbjuder bara det minsta man kan begära. Jag kan ändra om lite hur tangentbordets lampor uppför sig och vad som kan hända när jag trycker ner tangenter, men det är också allt. Jag tycker det är riktigt tråkigt, särskilt när jag verkligen gillar de effekter som de har. Men de är för få för att jag ska kunna känna någon större entusiasm.

Det här är ett tungt tangentbord, och jag menar riktigt tungt. Det väger 1,5 kg och har en stålram så det lär inte flyttas på i det första taget när man spelar eller skriver. Om man har barn så kommer inte de heller kunna rubba tangentbordet särskilt enkelt, vilket jag som småbarnsförälder kan uppskatta. Men det gäller bara när man sitter vid ett skrivbord. Tangentbordet kan även användas till Playstation 4 samt Xbox One, och jag skulle nog säga att det inte är särskilt bekvämt att ha det här tangentbordet i knät under längre sessioner. Kanske bara jag som är mesig, men jag gillar att inte råka strypa blodflödet till mina ben när jag spelar, inte mer än nödvändigt.

Jag har dock ett problem med det här tangentbordet, och det är att tangenterna kan kännas rätt hala när man skriver snabbt. Så det hände mer än en gång att jag slant med fingrarna under tiden jag skrev; jag har dock inte samma problem när jag spelar, men det är för att fingrarna ofta ligger stilla på samma tangenter. Det kan dock vara en vanesak som man lär sig hantera allt eftersom, för tangenterna är lite insjunkna just för att man inte ska kunna glida omkring med fingrarna, men det hjälper mig föga. Men jag behöver inte trycka ner tangenterna särskilt mycket för att brytarna ska känna av att tangenten trycks ner, ungefär halvvägs vilket är mindre än vad jag brukar trycka ner dem. Det är uppskattat att inte behöva trycka ner tangenterna helt och hållet för att få en reaktion, för det leder ju till snabbare reaktioner under spelsessioner, vilket alltid är bra.

Jag gillar verkligen HyperX Alloy Elite 2, jag tycker det är ett stabilt tangentbord som osar kvalitet. Prislappen kan kännas rätt maffig, men man får ju vad man betalar för kan jag tycka. Det är ett färgglatt tangentbord med lite väl glatta tangenter men som i slutändan ligger stilla även under de mest intensiva spelen. Så om du vill investera i ett tangentbord för framtiden så kan jag rekommendera det här, men annars så blir det svårt att rekommendera ett såpass dyrt tangentbord.


Specifikation

Keyboard

Switch HyperX Switch
Type Mechanical
Backlight RGB (16,777,216 colors)
Light effects Per key RGB lighting2 and 5 brightness levels
Onboard memory 3 profiles
USB 2.0 Pass-through Yes
Anti-ghosting 100% anti-ghosting
Key Rollover N-key mode
LED Indicator Yes
Media control Yes
Game Mode Yes
OS compatibility Windows® 10, 8.1, 8, 7

Key Switches

Switch HyperX Red
Operation Style Linear
Operating Force 45 g
Actuation Point 1.8 mm
Total Travel Distance 3.8 mm
Life Span (Keystrokes) 80 million

Cable

Type Attached, Braided
Length 1.8 m

Dimensions

Width 444.0 mm
Depth 174.0 mm
Height 37.4 mm
Weight (Keyboard and cable) 1530 g

Keycaps

Material ABS

HyperX Alloy Elite 2. Lägsta pris 1689 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-08-04.

Recensionsex tillhandahållet av HyperX.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar