Creative Outlier ONE V2

av Fredrik Olsson

Under 2017 recenserade vi Creatives Outlier Sports headset – lurar fokuserade på aktivitet och allround användande, som då erhöll högsta utmärkelsen ”Toppklass”. Men saker och ting förändras, konkurrenter kommer ikapp och det är lätt att se sig omsprungen i en tuff bransch som denna. Så därför var det med otrolig nyfikenhet som vi tog oss an Creative Outlier ONE V2; deras senaste lågprisheadset, för att se om de fortfarande håller måttet, eller om de är långt i från mållinjen!


Creative Outlier ONE V2s komfort är odiskutabel – med en gummiförsedd snibb, som går in i örat, och utbytbara gummiproppar som förs in i örat, så är det lätt att få de att sitta skönt i ens öron. Att de dessutom har mer mjuka och elastiska gummidelar, gör också att man knappt märker av att de sitter i öronen, gör att de står ut extra mer från deras konkurrenter.

Till skillnad från Outlier Sports, så har batterikraften på en laddning dragits ner till 9.5 timmar från 11, vilket är tråkigt, men å andra sidan, så bör den batterilängden funka för de flesta. Men med det sagt, så har de å andra sidan utrustats med en högre IPX nivå; IPX5, vilket innebär att de har ännu starkare vatten- och dammskydd, och försäkrar att en svettig springrunda på en halvtimma- timma inte kommer vara något problem. Inte ens om det sker i regnet.

Denna gång så kommer de även med magnetiska earbuds; vilket innebär att de enkelt kan föras samman, och sitta ihop likt ett halsband under de stunder du inte aktivt använder de – på samma sätt som Skullcandy Method ANC lurarna gjorde. Till skillnad från Method ANC däremot, så är det inga förstorade earbuds eller liknande, utan magneterna är diskret insatta den befintliga designen, vilket gör att de mer eller mindre ser ut som ett vanligt par hörlurar.

Lägg därtill även att Bluetooth versionen uppdaterats till 5.0, vilket gör att det hålls mer laggfritt med större bandbredd, och du får en riktigt pålitlig koppling med telefonen. Ja, så på det stora hela så har Outlier ONE V2 sett en del bra utvecklingar även om det är mycket under ytan.

Men apropå yta och design då…

Denna gång går det lättviktiga headsetet i svart enbart, vilket kan vara lite trist för de som vill få lite färg på tillvaron – men å andra sidan… svart funkar för alla mer eller mindre, så ingen fara på torpet direkt. De är diskreta, svarta och funktionella, så vad mer behöver man. Jo, bra ljud förstås!

Och det har de även prickat rätt på. Ljudbilden är bra balanserad, även om en viss toppning sker på basen – men tack och lov är den mer diskret, och då lurarna förs in i ens öronkanaler så blir det isolerat och slutet, vilket möjliggör bättre lyssning. Ja, ljudbildsmässigt så kanske de inte står ut på något sätt, men de gör jobbet de sätter ut att göra fantastiskt och vad mer kan man begära; oavsett om du lyssnar på poddar, musik eller pratar med någon i ett samtal.

Men vad saknas då?

Idag har det blivit allt vanligare med ANC (Active Noise Cancelling) vilket är en teknik som förenklat känner av din närmiljö och drar ner på utomstående ljudkällor aktivt i dina lurar. Detta saknas här. Men trots det så är lurarna som jag redan nämnt tämligen slutna, så det sker en mer naturlig avskärmning ändå – så på det stora hela så är det inget att bekymra sig över.

Att sedan priset är på cirka €40 (runt 450 kr) gör att man verkligen kommer undan med ett otroligt billigt pris för vad man får. Inte nog med att lurarna är slitstarka och ger bra ljudbild och komfort, de är dessutom ett av de billigare headseten vi testat (inom sin kategori) på sistone. Det enda som ligger som nackdel är att lurarna inte riktigt kommit till Sverige ännu, så i nuläget är det Creatives egna sida som gäller alt. Amazon eller liknande. Föregångaren ONE finns i Sverige, men alltså inte i skrivande stund ONE V2. Visst hade jag även gärna sett en dedikerad app för lurarna, men då priset ändå är så lågt så kommer det aldrig riktigt in i bilden – särskilt då ljudbilden är så välbalanserad från start.

Men med allt det sagt, så är det svårt att hitta några nackdelar alls ärligt talat – utan sett till trådlösa sportheadset, så har Creative mer eller mindre förädlat det de en gång gjorde i Outlier Sports. Kvalitet behöver inte kosta skjortan, och ska du ut i löparspåret, då är det svårt att inte göra annat än att rekommendera Outlier ONE V2!


Specifikation
Gränssnitt
Bluetooth 5.0, Micro-USB (laddar)
Produkttyp
Trådlösa hörlurar
Vikt
15g (0,5 oz)
Färg
Svart
Frekvensrespons
20–20,000 Hz
Kabellängd
0.62 m (24.4″)
Kabelstil
Silikonsladd med inbyggd mikrofon och 3-knappskontroll
Driveenhetsstorlek
5.5 mm neodymiummagnet
Inbyggd mikrofon med kontroller
3 knapp för uppspelning av musik och samtal, Stödjer iOS- och Android-telefoner
Batterityp och batteritid
Inbyggt litiumjonbatteri, Upp till 9,5 timmar, 55 mAh x 2
Laddningstid
1–2 timmar
Anslutningstyp
Micro-USB (laddar), Bluetooth 5.0
Bluetooth-profiler
A2DP (Wireless Stereo Bluetooth)
AVRCP (Bluetooth Remote Control)
HFP (Handsfree-profil)
Bluetooth driftsfrekvens
2,4 GHz
Ljudcodec
SBC
Räckvidd
Upp till 10 m
Bärstil
I örat, Bakom nacken
Mikrofon
Frekvensrespons: 100–10,000 Hz
Känslighet: – 42 dBV / Pa
Typ: rundstrålande

Creative Outlier ONE V2. Lägsta pris €39.99 enligt Creative 2020-03-20.

Recensionsex tillhandahållet av Creative.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar