Hem RecensionerSpelrecensionerPC Hearthstone: Voyage to the Sunken City

Hearthstone: Voyage to the Sunken City

av Martin "Fyghar" Johansson

Då var det dags för att Hearthstone att släppa ännu en expansion till sitt massiva, digitala kortspel. Men börjar inte spelet kännas lite mättat nu med alla sina expansioner, nya mekaniker och sätt att spela på? Dags att dyka ner under vattnet och se vad som väntar den här gången.


Sedan spelets release 2014 har Hearthstone fått expansioner i en stadig takt. Några har introducerat mycket, andra lite mindre. Voyage to the Sunken City tillhör en av de expansionerna som introducerar lite mindre till spelet. Med det sagt så introducerar expansionen ändå tre nya saker till spelet. Två keywords och en minion type. För den som inte vet vad jag pratar om nu betyder keyword att en viss effekt hör till vissa ord. Om ett kort har texten Taunt innebär det att alla monster måste attackera denne om de ska attackera. Om det istället står Spell Damage plus någon siffra ökar skadan man gör med sina spellkort. Det finns flera andra exempel på key words men jag vill inte förklara vad alla de gör utan jag vill fokusera på de två nya som introduceras, nämligen Colossal och Dredge.

I vanliga fall tar en minion upp ett kort, men inte när det gäller kort med ordet Colossal. De här varelserna är så massiva att de inte får plats på ett enda kort utan behöver extra kort för att få plats. Det kan bara vara ett kort extra eller så är varelsen så pass enorm att den behöver fem kort för att få plats! När man enbart har plats för sju kort med minions på sin sida planen gäller det att räkna rätt med de här. Ofta har de även extra effekter på sina extra kort som kan vara effektiva. Vad sägs om Glugg the Gulper som, när en vänlig minion dör, får dess original stats (attack och hälsa)? Dess tre extra kort har två i attack, två i hälsa och dessutom Taunt, vilket gör att denna glupska best snabbt kan bli betydligt starkare än vad den var från början.

Sen har vi Dredge, som är en rätt intressant mekanik i ett kortspel. Den fungerar som så att när man har spelat ett kort som har ordet Dredge får man titta på de tre korten som är längst ner i leken, välja ett som man placerar på toppen och lägger sedan tillbaka de andra två. Det kan bli intressanta kombinationer om man spelar det rätt men jag lärde mig snabbt att det inte är lika enkelt som man först kan tro.

Jag nämnde att expansionen introducerar en ny minion type också, och det är Naga. För den som har spelat World of Warcraft eller kanske även Warcraft III kan det här vara ett bekant namn. Det är sjöfolket som plågar spelarna på olika platser i Azeroth som är rätt duktiga på magi. Det återspeglas här i Hearthstone då deï

Alla de här nya grejerna är kul grejer som återigen tillför något kul till Hearthstone. Spelet har varit ute i över åtta år nu och det är inte illa att fortfarande kunna hålla en bra standard på ett spel efter så lång tid. Även om jag kan tycka att det är en lite snål expansion innehållsmässigt kan jag inte förneka att det är en stabil expansion som tillför mycket mer än vad jag först trodde. 

Specifikation

Denna recension baseras på PC-versionen.
Observera att korten som hör till expansionen endast går att köpa i Hearthstone eller i Battle.net-klienten.

Hearthstone: Voyage to the Sunken City. 
Köp ett kortpaket för 100 in-game coins.
Köp två eller fler kortpaket från 2,99€.

Recensionsex tillhandahållet av Activision.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar