Hem RecensionerTillbehörsrecensionerTangentbord Deltaco USB Gaming Keyboard Rainbow Backlit

Deltaco USB Gaming Keyboard Rainbow Backlit

av Carl Holmer

Vi fortsätter vår Deltaco bonanza med ytterligare ett tangentbord. Hittills har Deltaco imponerat mig med solid kvalitet och sunda designval för att pressa priset. Kan Deltaco överraska igen och visa att man kan bygga ett stabilt tangentbord för ynka 179kr? Häng med så tar vi en titt!


Fysisk överblick

Många superlativ och adjektiv skulle kunna användas för att beskriva detta tangentbords design. Till att börja med har vi den galvaniserade metallplattan som agerar bas för alla tangenter. Plattan är krökt nedåt där ens handlovar vilar och även böjd uppåt baktill, samt perforerad för forma en rad olika mönster. Under tangenterna hittar vi helt vanliga membranbrytare, tangenterna är har även en fast bakgrundsbelysning som skiftar över färgspektrumet från grön i vänsterkant till blå i högerkant, viktigt att nämna är att belysningen endast går att slå av och på med hjälp av Scroll Lock knappen. Slutligen, tar vi en snabb titt undertill  hittar vi bara en platta i plast och inga fötter för att justera höjd.

Inte det vackraste tangentbordet, med sin ”spejsade” look!

Bildkälla: Deltaco

Något annat som slår en som lite annorlunda är layouten av tangenterna. Jag misstänker att man ämnade göra tangentbordet kortare och försökte klämma ihop alla tangenter en aning. Som ni ser på bilden ovan är raden med Home, End, Insert mm. uppställt i två kolumner och tre rader istället för de traditionella tre kolumner och två rader. Höger Ctrl och piltangenterna har klämts ihop en aning och slutligen den största avvikelsen så har vi en extra bred mellanslagstangent.

Personliga synpunkter

Om man läst mina tangentbordsrecensioner innan vet man att jag uppskattar en så minimalistisk design som möjligt. Så att komma hit med en tangentbord med flärpar som sticker ut lite här och var samt konstiga mönster i basplattan imponerar inte mycket på mig. Inte bara det så har man rubbat på layouten på tangenterna utan bra anledning. Det tog några minuter extra att lära sig att skriva med detta tangentbord, då tangenterna inte riktigt sitter där man förväntar sig. Det går absolut att vänja sig vid, men frågar du mig är det ett för stort irritationsmoment under användning.

Att tangentbordet har membran brytare vid denna prisklass är inget oväntat, men i detta fall bidrar det till mer irritation vid skrivande. Vanligtvis när jag recenserar produkter använder jag dem tills jag skrivit klart recensionen, men i detta fall var jag tvungen att byta tillbaka till mitt egna tangentbord.


Specifikation
 • 6 key anti-ghosting
  Polling rate: 250 Hz
  Membranbrytare
  Statisk RGB-belysning under tangenter samt tangentbord
  SCROLL LOCK agerar av/på för belysningen
  Galvaniserad metallram
  Tygbeklädd USB-kabel, 1,5 m
  Mått(BxDxH): 423x175x20 mm
  Vikt: 850 g

Deltaco USB Gaming Keyboard Rainbow Backlit. Lägsta pris 179 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-11-06.

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco Gaming.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar