Hem RecensionerTillbehörsrecensionerMus & Musmatta Deltaco DM110 Optical Gaming Mouse LED 7 Buttons

Deltaco DM110 Optical Gaming Mouse LED 7 Buttons

av Carl Holmer

Ibland vill man varken spendera mycket pengar eller lägga ner mycket tid på att ta reda vad som är bra och dåligt där ute på marknaden. Det är då Deltaco Optical Gaming Mouse kliver in i bilder och presenterar sig, så låt oss ta en titt vad man kan få för ynka 120kr!


Fysisk överblick

Ut ur lådan kommer en rätt intetsägande svart symmetrisk formad mus. Två tumknappar på vänster sida, DPI knappar i överkant bakom scrollhjulet. Dimensionerna här är mindre än vad jag förväntat mig, och måste hittills vara den minsta musen jag någonsin fått recensera på denna hemsidan (65x116x38mm BxDxH). USB sladden är klädd i en gummi- och plast blandning och slutligen har vi en Deltaco logga framtill där handloven vilar. Inte att glömma så är loggan, sidorna och sidorna belysta med skiftande färg (som inte går att justera). Mer komplicerat än så blir det inte. 

Personliga synpunkter

Jag ska vara helt ärlig och säga att jag var riktigt skeptisk när jag såg prislappen innan jag packade upp musen. Men när den väl var ur lådan och jag hade den i handen visade sig att mina förutfattade meningar inte var helt rätt. Plastskalet känns gediget och bastant. Musklick och scrollhjulsklick känns snärtiga och stabila, men DPI knapparna och sidoknapparna känns däremot lite mosiga, då motståndet inte är konstant under hela nedtrycket. Det mest negativa jag har att komma med vad gäller utformningen är att skalet i topp inte sträcker sig över hela basen. Så där höger och vänster musknappar slutar känner man av de vassa kanterna på skalet till basen. Att sladden inte är broderad är så klart tråkigt, men i denna prisklass förstår jag avsaknaden av den aspekten helt och hållet.

Spårningen var en till punkt jag var lite skeptisk över, då musen endast har en uppdateringsfrekvens på 125Hz. Men även där visade sig att musen presterade bra på min Zowie G-SR musmatta och rätt DPI inställt. På tal om DPI så saknar jag dock möjligheten att sänka den lägre än 800. Jag personligen spelar bara på 800 DPI men jag har kompisar som spelar på 400 DPI, så jag misstänker att det skulle vara en dealbreaker för denna mus för vissa. 


Specifikation

• USB polling rate: 125Hz
• DPI: 800/1200/1600/2000
• 7 knappar
• LED-belysning
• 1,65m USB 2.0-kabel
• Stödjer Windows 7/8/10, Mac OS 10.0+

Deltaco Optical Gaming Mouse LED 7 Buttons (GAM-029). Lägsta pris 119 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-11-04.

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco Gaming.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar