HyperX Cloud Core

av Fredrik Olsson

Med Cloud Core så sätter Kingston siktet på ett billigare sortiment. Men hur står den sig mot andra gaming headset i samma segment?

Känsla & Design

Med Cloud Core, så har Kingston gjort headsetet aningen mindre, i alla fall i jämförelse med storebror Cloud II. Men med det sagt så är det inget som stör; utan känslan är ändå bastant med sina aluminium bågar och mjuka läderimiterade muffar. Helt klart en skön upplevelse under längre perioder spelande.

Dessutom med sin städade metall design så är den lätt att hålla ren och kommer därmed hålla bättre i det långa loppet. Och än en gång så har Kingston försett ett headset med en skön blandning av gummiartad yta och borstad metall, som inte kan vara annat än stilren.

Ergonomi

Som tidigare nämnt, så är de sköna, och med sin enkla design, så passar de, de flesta huvudformer. De ligger bra mot hjässan och över öronen, och förser med tillräckligt tryck, utan att bli allt för hårt. Och även om du som användare förvisso kan känna av lite tryck mitt på hjässan efter längre användning, så är det knappt nämnvärt.

Ljudbild & kompatibilitet

Ljudbilden är bra för vad du får i denna prisklass; ett brett register, från den bestämda basen, duktigt utkristalliserade mellanregister och en helt adekvat diskant. Visst, kan även de lägre partierna bli överdådiga, och ibland slå över, men det går lättare att tweaka detta då det är ett 3.5 mm headset. Jag skulle egentligen rekommendera denna mer än storebror Cloud II, bara utifrån utelämnandet av 7.1 USB enheten som följer med där. Inte för att den är dålig på något sätt, utan bara att den sätter käppar i hjulen för en betydligt mer anpassningsbar ljudbild. Detta headset kommer med enbart 3.5 mm kabel, med uttag för ljud och mic, och förser dig som användare med möjlighet att bättre få den ljudbild du önskar.

Något som dessutom idag, med dagens standard på inbyggda ljudkort resulterar i en bra ljudbild. Även om det är värt att nämna att om du köper ett dedikerat ljudkort, så kan du säkerligen få ut ännu mer ur detta headset.

Mikrofon

Mikrofonen ger precis det du tror det ska ge. En klar ljudbild utan brus, även om en burkig ton infinner sig. Men detta är dock rent generellt oundvikligt med gaming headsets, så på denna punkt så ger cardoid mikrofonen ändå ett riktigt bra ljud. Extra plus till att de lätt och smidigt förs över till mobil och konsol. Mikrofonen är för övrigt avtagbar om man önskar ha den mest för att lyssna på musik/film med.

Interface, Användning & installation

Det följer inte med någon programvara, men det behövs å andra sidan heller inte. Här är det ren plug and play som gäller. Och vill du ändra något, så är det bara att gå in i antingen ljudkorts inställningar eller din ljudkorts eventuella equaliser så kan du säkerligen få ljudbilden precis som du vill ha den.

Vad gäller användning i sig, så är det som sagt fläckfritt. Självklart så handlar det om vad man jämför med. Ni kan med säkerhet få en bättre ljudbild om ni vill lyssna på musik och ni kan säkerligen få en roligare upplevelse med 7.1 system i lurarna när ni spelar. Men är ni precis i startgropen som spelare eller media entusiast, så är detta en av de absolut bästa ingångsportarna i ljudväg.


Specifikation

Headset – 53 mm element – Sluten konstruktion – Vikt: 320g – Frekvens omfång – 15Hz – 25000 Hz – Stereo 2.0 / Mic – Cardioid – Frekvens respons – 100-12000 HZ – Output: -39±3dB – Längd: 2m (med puffskydd) – Kontakt: singel mini stereo 3.5mm kontakt + splitkabel

Cirkapris – 750 kr
Recensionsex tillhandahållet av Nordic Game Supply

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar