Hem RecensionerTillbehörsrecensionerGamingstol/Kontorsstol L33T Gaming E-Sport Pro Ultimate XXL

L33T Gaming E-Sport Pro Ultimate XXL

av Mattias Malm

L33T Gaming har släppt en ny stol i deras E-Sport Pro serie. Den här är dessutom i XXL format och är framtagen till personer som antingen har lite större kroppshydda eller precis som undertecknad vill ha lite mer utrymme och inte känna sig fastkilad mellan två armstöd. Men innebär större storlek att det också är större komfort? Det är just det vi ska ta reda på!


Och som vanligt så ställer vi oss frågan; hur är komfort, montering, ergonomi och ’overall’ kvalitet av denna produkt.

Följande områden kommer beröras:

Montering & manual; så ni får en bild av hur lätt stolen är att sätta samman.
Komfort & Ergonomi; hur bra är stolen att sitta i under längre tid och hur den är rent ergonomiskt.
Funktioner & Inställningar; vilka inställningsmöjligheter som finns.

Montering & Manual

Monteringen var inga problem. Manualen består av bilder, som tydligt visar hur delarna ska sättas fast och vilka skruvar som ska skruvas och var. Ena sidan på ryggstödet var dock lite tight när jag skulle fästa det, men det kan mycket väl vara jag som skruvade dit någon av tidigare delar för hårt. Eftersom själva stolen är tung på grund av sin storlek så blev det lite bökigt när den skulle fästas på hjuldelen, men det är inte värre än att man klarar det själv, men har man en kompis som kan ge en hjälpande hand så underlättas det ännu mer.

Bildkälla: L33T Gaming

Komfort & Ergonomi

Det känns som att komforten har varit huvudfokus för den här stolen, då den är mycket bekväm! Sitsen är extra bred, så jag känner inte av kanterna alls och det känns som att jag faktiskt kan röra mig och sitta lite hur jag vill. Jag kan till och med sitta i en skräddarställning om jag nu skulle känna för det. Detta för även med sig att armstöden kommer ut från kroppen en del, så här kan jag helt enkelt välja om jag vill ha armarna på dem eller inte. Ryggen är också extra lång och bred, vilket är skönt då det för med sig att man bekvämt sitter omsluten av de välvda kanterna utan att känna av dem, vilket jag föredrar så jag inte känner mig instängd. En nackdel (no pun intended) med stolens längd är att den medföljande nackkudden blir mer av en huvudkudde. Det går att dra ner den, men eftersom att den fästs med ett resårband på dess baksida, så får detta göras successivt allt eftersom resåren töjs. Hela stolen är täckt med ett PU läder som “andas”, så även om man har suttit ett gäng timmar så klibbar inte kläder fast av att man blir svettig. Armstöden är mjuka och bekväma, armarna ligger fint på dem och man får inte ont efter längre spelsessioner.

Jag uppskattar verkligen det större formatet. Jag är inte riktigt så stor som stolen är tänkt till. Vilket gör att jag som gärna sitter ganska slappt i stolar, kan sitta väldigt avslappnad utan att tvingas in i en rakryggad position. För en med den mer tilltänkta kroppsmassan kan det mycket väl kännas annorlunda.

Bildkälla: L33T Gaming

Funktioner & Inställningar

Ryggstödet går att luta 165 grader bakåt. Så vill man slökolla på någonting eller bara sjunka tillbaka med handkontrollen i näven, så är man “all set” med den här stolen. Jag har vid flera tillfällen kommit på mig själv med att nästan somna i stolen, vilket kommer sig dels av komforten, men också det att stolen känns stabil. Det följer som sagt med två kuddar. En för nacke och en för svank. Nackkudden fäster man som sagt med ett resårband, men svank-kudden verkar inte ha någonting att fästa den på eller med. Då har man förvisso oändligt med valmöjligheter för den, men då måste man “justera” den varje gång man ändrar ställning, så det är inte särskilt optimalt. Armstöden är av 3D modell. Det vill säga; man kan höja och sänka dem, vrida dem i tre lägen samt  skjuta dem fram och tillbaka. Vilket jag känner är precis den funktionalitet jag behöver. Maxvikten är 185 kilo, vilket gör att hela konstruktionen känns mycket stadig och stabil. Hjulen är ändå lättrullade. Visst, det är inte så att stolen rullar iväg vid minsta beröring, men vill man förflytta sig så är det inga problem att rulla.

Bildkälla: L33T Gaming

L33T E-Sport Pro Ultimate XXL är väldigt skön och bekväm, med väldigt få brister. Den större storleken gör att jag ibland får en känsla som påminner om att sitta i en fåtölj snarare än en gamingstol. Så jag rekommenderar den definitivt till er som är ute efter en bekväm stol. Men! Priset är högt och det är en enorm tröskel för många… Men det sägs ju att: ”Man får det man betalar för.” Och det stämmer mycket bra här, för den höga slanten så får ni en stol med hög kvalité.


Specifikation

Stolshöjd: 89 cm, Stolsdjup: 75 cm, Stolsvidd: 53 cm.

Material: PU leather, Rec. max. vikt: 185 kg.

L33T Gaming E-Sport Pro Ultimate XXL. Lägsta pris 4290 kronor enligt Pricerunner.se 2019-09-30.

Recensionsex tillhandahållet av L33T.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar