Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset STREETZ True Wireless Stereo semi-in-ear | TWS-0007

STREETZ True Wireless Stereo semi-in-ear | TWS-0007

av Danny Larsen

Jag har tidigare kollat på billigare alternativ när det kommer till in-ear lurar, de som jag redan har känna på var Streetz True Wireless Stereo Earbuds TWS-0001. Denna gång har jag kollat in ett par billigare in-ear lurar, men kan ett billigare par vara något att sikta på?


Om vi från start ska jämföra pris mellan de jag har testat på nu TWS-0007 och de förra TWS-0001 så är TWS-0007 nästan hälften av priset från TWS-0001. Man ska inte stirra sig blind på priset på en pryl, utan man ska bedöma den efter deras utförande. Med det sagt ska vi kolla hur bra, eller dåliga, TWS-0007 är.

Det första vi ska kika på är vad vi får med i lådan. Vi får ett laddningsetui, de två in-ear lurarna, laddningssladd och en manual. Kort och gott, allt du behöver.

Utseendemässigt skulle jag beskriva dem som en liten öronsnäcka med en pinne som sticker ner från dem, med en knapp på varje lur på öronsnäckans utsida. Det finns inga vingar eller pluppar för att fästa lurarna i öronen. Redan här upptäcker vi är ett stort minus för dem, då in-ear lurar generellt sitter bättre om de har någon av dem (baserat på den variation av in-ear lurar jag har recenserat och testat på). De är helt gjorda i hårdplast, så det finns ingen mjukplast som kan forma sig efter din öronform.

Vad du får i lådan.

Något som jag har märkt av när jag har testat dem under en längre tid är att jag hela tiden får rätta till och försöka få dem att sitta kvar i öronen. De har enligt mig ingen bra passform (väldigt individuellt då alla öronformer är olika), och jag är rädd att de ska trilla ur när jag använder dem. Något som jag också märkte av väldigt tidigt är att jag fick ont i öronen av att använda dem ett kort tag. Detta är tyvärr inget gott tecken från min sida att jag inte kunde använda dem under längre sessioner p.g.a. att jag fick ont, men som jag har sagt innan, är troligen detta väldigt individuellt. Dock hade hade jag mer än gärna sett att de hade haft vingar eller pluppar så att man kunde få välja rätt storlek och att de satt bättre.

Laddningsetuiet är lite större då de ska få plats med pinnarna som sticker ner från öronsnäckorna, men det går fortfarande lätt att stoppa ner den i byxfickan och ta med sig. Precis som lurarna kommer etuiet i helsvart färg, med loggan på fronten i vita bokstäver. På fonten finns också en liten knapp och vid sidan av dem två led indikatorer för när du laddar den.

Laddningsetuiet med sina LED på fronten.

På en full laddning ska du få ut upp till 14 timmars användning, detta är genom tre laddningar av lurarna. För att ladda upp lurarna till max tar det ca 40 minuter i etuiet. Att ladda upp etuiet till max tar ca två timmar.

Om vi hoppar över till ljudbilden för lurarna kan jag säga att de är som bäst när man ska lyssna på musik, podcast eller kolla på något på mobilen. Mellanregistret och diskanterna är helt okej, dock märkte jag att basen ibland kunde bli lite dominant i låtar som är väldigt mycket bas på. När det kommer till den här biten av ljudbilden skulle jag ge dem godkänt. 

Något som de tyvärr inte får godkänt för är ljudbilden när man försöker ha ett samtal över telefonen. När jag ringde upp och pratade med folk hade de väldigt svårt att höra vad jag sa och fick det beskrivet att det lät som jag var instängd i en låda och försökte kommunicera igenom den. Det fanns även inslag av elektroniska förvrängningar och jag själv märkte av att det ibland bröts och hade skumma artefakter på ljudet från den jag pratade med. De hörde mig som bäst när jag tog ur en lur och höll den precis framför munnen, vilket helt förtar idén med att ha trådlösa in-ear lurar om man måste hålla luren framför munnen. Detta är nog det absolut sämsta med lurarna och gör att jag har svårt att rekommendera dem. Visst, om du vill ha ett par billiga lurar för att bara lyssna musik med går det helt okej.

Streetz True Wireless Stereo semi-in-ear TWS-0007 är ett par in-ear lurar som nog är de sämsta jag har testat på väldigt länge, detta då att de gör ont att använda och att samtalsljudet är horribelt. Ljudbilden är bara godkänd om du lyssnar på musik eller kollar på Youtube. Men med de plus och minus jag har på dem så har jag tyvärr svårt att rekommendera dem – trots det väldigt låga priset. Jag rekommenderar att lägga till någon hundring och köp ett par lurar som kommer tjäna dig bättre i det långa loppet.


Specifikation
Anslutningsteknik Trådlös
Bluetoothversion Bluetooth 5.0
Formfaktor Inbyggd
Frekvensrespons 20 – 20000 Hz
Färg Svart
Hörlursmodell Inuti örat
Impedans 16 ohm
Inkluderade tillbehör Laddningsfordral
Kabeldetaljer Mikro-USB-kabel
Laddningstid 40 min
Ljudutgångsläge Stereo
Max manöveravstånd 10 m
Runtime-detaljer Kontinuerlig uppspelning (med medföljande laddningsväska): upp till 14 timmar
Runtime-detaljer Kontinuerlig uppspelning: upp till 4 timmar
Runtime-detaljer Kontinuerligt prat: upp till 4 timmar
Service och support Begränsad garanti – 5 år
Standbytid 200 timmar
Trådlös teknik Bluetooth
Typ av produkt True wireless-hörlurar – Bluetooth – trådlös

STREETZ True Wireless Stereo semi-in-ear TWS-0007. Lägsta pris 199 kronor enligt Prisjakt.nu 2021-01-12.

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar