Razer Viper Mini

av Maxx Löfström

Razer Viper Mini ger sig ut för att frälsa massorna – om så de sitter vid bärbara datorer eller stationära datorer. Den pigga lilla musen har många tekniska fördelar – men hur är den under spelande… på riktigt? Dags att vässa pennan, nu kör vi!


Razer Viper Mini är en lättviktare (bara 61 g) som mer än gärna konkurrerar med Cooler Masters nya gunstling MM711 – då den kombinerar bra pris, liten bekväm storlek, och ultrasnabb respons. Med en optisk sensor på upp till 8500 DPI, så kanske den inte når upp till nivåerna som andra möss i Viperfamiljen, men nog tusan räcker det för de flesta. Den avsmalnade musen kommer med två sidoknappar, och en prydlig design. Tjusig men återhållsam – precis som många andra Razer möss.

Sensorn parat med de två stora plast-”glides” som finns på dess undersida skapar ett riktigt bra flyt över alla ytor, och trots det så är den minst lika precis som MM711 från Cooler Master. Redan från start kommer fem DPI lägen, som dock utan några svårigheter kan ändras i programvaran Razer Synapse 3. En programvara som mer än väl täcker upp samtliga områden, viktiga för en gamingmus som denna; knappmappning, RGB lägen och DPI nivåer. Dessutom är Synapse 3 riktigt stabil, och enkel att navigera – vilket alltid är najs.

Under långa spelsessioner så går det inte bestrida styrkan av den lätta vikten och den precisa sensorn, men dessvärre kan musens utformning vara ett potentiellt hinder. Viper Mini är betydligt mer avsmalnad och blir under användning mer och mer obekväm i det att jag inte finner en riktigt skön hållning. Under generellt arbete så fungerar den underbart – där själva utformningen inte direkt spelar roll. Men för personer som mig med stora händer, så är dess smala design dessvärre något som hindrar lite väl mycket.

Med det sagt, så går det inte neka kvaliteten i övrigt, från den härliga precisionen och intuitiva programvaran, och även om  den är på riktigt riktad mot en publik med mindre händer; möjligen en yngre sådan, så är detta ändå riktigt bra grejer! Sett till hållbarhet, så har dess OMRON brytare (vänster och höger musknapp) en livslängd på 20 miljoner klick, så där lär den inte fallera i första taget, och sedan att den även har en stilfullt upplyst (underifrån) bakdel samt en tämligen diskret upplyst logga; gör att helheten ändå blir riktigt omtyckt. I nuläget är den redan nämnda musen MM711 från Cooler Master bättre sett till pris, samt bredd – men trots det måste vi ändå säga att Viper Mini är en härlig mus, för de som vill fortsätta spela med möss inom Razer familjen.


Specifikation

Tekniska specifikationer

 • Sann 8500 DPI optisk sensor med hög precision.
 • Upp till 300 tum per sekund (IPS) / 35G max. acceleration.
 • Razer Viper ambidextrous design.
 • Razer ™ optiska musomkopplare med 50 miljoner klick.
 • Stora 100% PTFE-musfötter (0,8 mm tjocka).
 • Speltilvänt rullehjul.
 • On-the-Fly-känslighetsjustering (standardsteg: 400/800/1600/3200/6400).
 • Inbyggd minnesprofil.
 • Razer Chroma ™ RGB-belysning med riktiga 16,8 miljoner anpassningsbara färgalternativ.
 • Sex oberoende programmerbara Hyperesponse-knappar.
 • Razer Synapse 3 aktiverad.
 • 1,8 m Speedflex-kabel.
 • Ungefärlig storlek: 118,3 mm (längd) x 53,5 mm / greppbredd x 38,3 mm (höjd).
 • Ungefärlig vikt: 61 g / 0,13 kg (exklusive kabel).

Razer Viper Mini. Lägsta pris 549 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-03-26.

Recensionsex tillhandahållet av Razer.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar