Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Razer Kaira för Xbox Series S | X

Razer Kaira för Xbox Series S | X

av Fredrik Olsson

En ny generation av konsoler innebär också ett gäng nya tillbehör. Just Razer Kaira är specifikt framtagen för Xbox Series S | X och vill kombinera trådlöshet med god ljudkvalitet och fullgott Xboxstöd. Men hur är Razer Kaira när det väl placeras över huvudet och gör det skäl för sitt pris? Dags att låta det gå igenom ett eldprov av musik, spelljud och mikrofonskrål!


Med en rund design bestående av mjuka linjer står Kaira ut bland sina syskonheadsets, då det upplevs okaraktäristiskt icke-Razer. Dess mjuka tygkuddar omfamnar utan problem användarens öron, trots att headsetet är mindre än många andra. Hållbarhetsmässigt kan det dessutom verka opålitligt då det är en ren plastkonstruktion, men trots det är det en fast och satt sådan som håller bra. Med ett övervägande svart utseende, med stråk av klassisk grön färg, får det headsetet att kännas uppfriskande anonymt, och ja, jag känner att det är en fördel, då man utan problem kan gömma undan det lilla headsetet, exempelvis i närheten av sin Xbox Series X. Komfortmässigt övertygar Kaira ordentligt, då dess sköna öronkuddar och omslutande design passar de flesta huvudstorlekar.

Ljudbilden för Kaira är finfin, då dess diskant och mellanregister är utkristalliserat om än med en tydlig digital ton. Bastonerna är förvisso aningen tunna, men de är samtidigt välbalanserade och lika tydliga som resten av registret. Det är en skön och angenäm ljudupplevelse som verkligen är som bäst i spelmiljö. Avsaknaden av en mer tung bas märks i en del musik och framförallt i film men då de riktar sig mest för gaming gör detta inte så mycket.

När det kommer till dess mikrofon – sådant som Razer gärna slår sig på bröstet för, då det enligt dem har en bättre röstklarhet – kan jag mest bara tycka att den duger som bäst. Det är den där numera signifikativa tunna ljudbilden som återigen märks av, men som mycket riktigt faktiskt får din röst att höras tydligt. Vad mer behöver man egentligen när man sitter och halvskriker i Call of Duty med sina vänner? 

I just det här fallet, när det handlar om ett trådlöst headset (med trådlös frekvens över 2,4 GHz och 5 GHz), har givetvis lagg och batteritid en extra stor betydelse. Batteritiden är knappast dålig, men aningen snål kan jag tycka. En mängd headsets har redan börjat leta upp sig mot 24-48 timmar av energi, men här är det mer åt femton timmar istället. Knappast odugligt, tvärtom, men bara lite snålt som sagt.

Däremot vad gäller eventuellt lagg, kan jag glatt konstatera att Razer lyckats riktigt förträffligt. Aldrig märktes någon form av lagg, oavsett om jag spelade, lyssnade på musik eller såg på film. Trådlösa headsets har verkligen kommit en bra bit de senaste två-tre åren, och Razer Kaira är inget undantag.

Men ska du ha denna för din nya Xbox?

Headsetet är som sagt ganska avskalat och enkelt – men i mina ögon är det en styrka. Ingen RGB som påverkar batteritid, ej heller någon allt för tung vikt som märks av under långa spelsessioner. Dess goda ljudbild matchas av en laggfri upplevelse, samtidigt som den är väldigt komfortabel. En kul detalj som ökar helhetsintrycket åt det goda hållet är att utöver en game och chat mix (för de som vill ändra det de hör on-the-go) har det även en knapp på lurarna för förgjorda EQ profiler. Detta innebär att du med ett enkelt knapptryck kan byta mellan olika förgjorda sådana och hitta en ljudprofil som passar dig bättre. Inte nog med det, Razer har en programvara som finns tillgänglig på Xbox, där du faktiskt kan påverka EQ, testa din mikrofon och andra aspekter som verkligen gör headsetet. Utan dessa saker hade jag egentligen känt att headsetet var lite för ordinärt för att rekommenderas, men med just dessa aspekter och en prisbild på bara strax över 1100 kronor kan jag istället inte rekommendera det nog. Alla dessa inställningsmöjligheter kommer dessutom med USB-C kontakt, volymreglage och mikrofonavstängningsknapp… med andra ord är detta en riktigt bra lösning för alla med en Xbox.

 


Specifikation

Böjbar Razer ™ HyperClear Cardioid Mic
Razer ™ TriForce Titanium 50mm-drivrutiner
FlowKnit minneskum öronkuddar
Windows Sonic
On-earcup ljudkontroller
Batteritid: Upp till 15 timmar
Ungefär. 293g

Razer Kaira för Xbox Series S | X. Lägsta pris 1190 kronor enligt Prisjakt.nu 2021-02-03.

Recensionsex tillhandahållet av Razer.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar