Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Logitech G635 7.1 Lightsync

Logitech G635 7.1 Lightsync

av Fredrik Olsson

Multiplattformsstöd och RGB-belysning är i ropet, så Logitech snålar inte, nu när nya gamingheadsetet G635 äntrar marknaden. Denna gång utlovas DTS-surroundljud, ny mikrofon, och dunderbra kristallklart ljud. Nåja, låt oss dämpa förväntningarna lite nu…en sak i taget…(säger jag medan jag långsamt höjer volymen på Queens Bohemian Rhapsody!


Logitech introducerade ett helt gäng lurar (fyra för att vara exakt) och detta är den första recensionen som kommer från vår sida. Logitech G635 ser väldigt snarlikt ut från tidigare headset från tillverkaren. En svart plastkonstruktion som trots sitt glatta RGB-upplysta utseende känns stabilt. Det trycks åt med en rimlig kraft över öronen och lär inte ramla av i första taget – inte ens om du lyssnar på ’headbanging’-framkallande hårdrock, vilket tillsammans med sina tygkuddar skapar en bekväm historia på det stora hela.

Med 50 mm drivelement (läs högtalare om man ska förenkla), och DTS-stöd, så är det ett gediget ljud som strömmar ur lurarna. Framför allt är det balanseringen och tydligheten i ljudet som står ut. I musik eller spelsammanhang så hörs alla olika typer av källor tydligt – om det så är samtal medan explosioner sker i bakgrunden eller individuella instrument i låtar. Dock så får du en distinkt artificiell klang, då främst det högre registret står ut som aningen väl digitaliserat. Men på det stora hela så är det en gedigen ljudbild, även om den inte imponerar på mig – särskilt i kontrast till hörlurarnas marknadsföring.

Sedan har vi mikrofonen, som med detta headset ska ha förbättrats, men lämnar mycket att önska enligt min mening. Det är ett skralt ljud som är känsligt för störningar – många gånger klarar den inte riktigt när du tar i, och skapar lätt distorsion. Med det sagt så gör det vad ett headset av i dag ska klara – kommunikation är tydlig, men knappast världsomvändande.

Däremot så upplevde jag DTS-ljudet (som för övrigt i mjukvaran kan konfigureras ytterligare) kändes välgjort och framför allt distinkt i att representera olika riktningar och håll i 3D-miljöer. Även här så kom balanseringen och tydligheten in i bilden och gör att dess surroundljud faktiskt presterade extra bra.

Sedan kommer vi till mjukvaran som denna gång fungerade riktigt bra. Men, och jag säger men, varför har inte Logitech med mer ingående manualer, då de flesta väldigt luddigt ber en att ta sig till deras hemsida. Varpå man tar ner den ordinarie programvaran ”Logitech gaming software”…vilket inte fungerar alls! Varför? Jo, för att den nya programvaran (som för övrigt inte hade informerats) G HUB, är vad som faktiskt används i dag i stället.

Men när du väl fått in denna programvara, så har du Logitechs välkända användarvänlighet vid dina fingertoppar. Du kan skapa uppgifter (koppla funktioner) till de sidoknappar som finns på headsetet, ändra RGB-belysningen, köra EQ och välja inställningar för surroundljudet. Klart, tydligt och välgjort!

Slutligen ville jag även hoppa in på det multiplattformsfokus som detta headset fått – då det har dels USB-kontakt till datorn, men samtidigt en 3.5 mm kontakt! Vad detta innebär är att du kan koppla headsetet till datorn – för att spela upp exempelvis musik eller Youtube videos, och sedan samtidigt koppla in 3.5 mm kontakten i en handkontroll, till exempel till din Xbox One. På detta sätt får du in båda källorna samtidigt, och kan alltså fortfarande vara i kontakt med dina vänner över datorn, samtidigt som du spelar på din konsol. Men det fungerar även lika bra att koppla till mobil eller andra typer av enheter som har 3.5 mm utgång.

Denna sista aspekt är faktiskt något jag själv eftersökt länge, och även om det självklart inte är något som alla behöver eller ens funderar på att använda – så är det en välgjord lösning som fungerar riktigt smidigt och gör att detta headset i sig känns mer unikt, och att priset (ca 1500 kr) blir aningen mer legitimt, även om det är något som du som potentiell köpare nog rekommenderas tänka över en extra gång innan ett köp.


Specifikation
FYSISKA SPECIFIKATIONER
 • Höjd: 188 mm
 • Bredd: 195 mm
 • Djup: 87 mm
 • Vikt (utan kabel): 344 g
 • PC-kabellängd: 2,8 m
 • Längd på mobilsladd: 1,5 m
TEKNISKA SPECIFIKATIONER
Hörlurar
 • Högtalarelement: 50 mm
 • Frekvensåtergivning: 20 Hz-20 KHz
 • Impedans: 39 Ω (passiv), 5 000 Ω (aktiv)
 • Känslighet: 93 dB SPL/mW
Mikrofonarm
 • Mikrofonupptagningsmönster: Kardioid (riktad)
 • Storlek: 6 mm
 • Frekvensåtergivning: 100 HZ–10 kHZ

Logitech G635. Lägsta pris 1490 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-02-28.

Recensionsex tillhandahållet av Logitech.
Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar