Hem RecensionerFörhandstitt Förhandstitt: Atomicrops

Förhandstitt: Atomicrops

av Joel Svahn

Bomberna föll och allt ändrades, men det är inte Fallout jag pratar om. Istället är det Atomicrops som är utvecklat av Bird Bath Games och utgivet av Raw Fury. Efter apokalypsen (du vet, den med alla atombomber) så behöver allt levande fortfarande ha mat.


Det är där du kommer in med dina hoppande grödor och ärtpistol. Du planterar de frön du har, och vattnar dem efter behov, samtidigt som du försvarar dig själv och grönsakerna från diverse muterade sniglar, kaniner, mullvadar och mycket mer. Det finns gott om både ärtskott och vanliga skott, och med dina ynka fyra liv så är det bara att klippa hål på silkesvantarna för att släppa fram dina gröna fingrar. För dör du, då är det bara att börja om från början. Detta ger ett skönt allvar till den annars så färgglada och humoristiska världen där Atomicrops utspelar sig. Varje hot, hur litet det än må vara, kan åstadkomma lika mycket skada som ett stort.

Allt är rätt så gulligt trots att det mesta vill döda dig.

En bonde måste också ha lite fler egenskaper än starka armar och skjutvana. Du måste också tänka på att gå med vinst med allt du planterar. En gröda ger en viss mängd pengar och om du gödslar den så blir det några slantar extra, men den riktiga vinsten ligger i att ha fyra stycken gödslade grödor i en 2×2 formation. De kombineras då till en större variant, så t.ex. fyra potatisar blir en jättepotatis, och säljer för en mycket större summa. Ibland är det dock kanske bättre att bara plantera allt du har och hoppas att det hinner växa klart innan du ska åka in till staden igen. Det är upp till dig att hitta de bästa tillfällena att göra jättegrödor kontra att bara plantera allt huller om buller. Du kan också plantera rosor. De kan användas för att köpa tillbaks förlorat liv eller förbättra dina relationer med de invånarna i byn som är singlar. Efter många blombuketter så vankas ett fint bröllop och din äkta hälft kommer hjälpa dig med olika saker på farmen. Det finns också andra NPC:er som du inte kan interagera med, men de höjer stämningen bara genom att vara där med sina morotskroppar och salladshuvuden. Atomicrops ser riktigt bra ut. Pixlarna ger en härlig retro-känsla till spelet och alla starka färger ger en klar kontrast till vad som försöker döda dig och vad som är en regnbåge av vackra sprites.

En bild du kommer se ofta i början, Atomicrops är svårt, men du lär dig snabbt.

Du har också fler hjälpmedel i form av en lagom mängd olika vapen. Vapnen kan också göra mycket mer än att bara skada, t.ex. ekorre-geväret (det är lika roligt som det låter) som har en chans att släppa ifrån sig ett frö vid varje träffat skott. Andra saker som gör livet på landet lättare är traktorer. Såna finns det även här och de fungerar som en slags superattack som laddas upp genom att döda fiender. Det finns också några olika djur som hjälper dig med diverse sysslor. Du kan också, istället för att köpa vapen för dina surt förvärvade slantar, köpa brodelar som leder dig till nya platser med nya frön. Detta ger en härlig variation till de fiender du möter och växterna du odlar. Rent innehållsmässigt är Atomicrops lite magert, men mer ska komma, och det stoppade mig inte från att ha riktigt kul med det som fanns där. Skelettet är byggt, nu måste man bara sätta dit och tona musklerna.

Red.anm. Håll utkik längre fram för den fulla recensionen.


Specifikation

Denna förhandstitt baseras på PC versionen.
Spelet ska även släppas till Xbox One, Playstation 4 och Nintendo Switch.
Atomicrops släpps i Early Access på PC 5/9-19.

Atomicrops. Lägsta pris uppdateras vid release. 2019-09-05.

Förhandsex tillhandahållet av Raw Fury.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar