Hem RecensionerSpelrecensionerPC ARK: Survival Evolved – Aberration expansion

ARK: Survival Evolved – Aberration expansion

av Maxx Löfström

Från ovan jord nu ner till grottorna i den andra expansionen Aberration, där nya monster och underjordiska landskap väntar.

Vi tittar ner i grottorna och finner där dessa märkvärdiga varelser, allt från den mindre ödlan till den som gömmer sig i mörkret, vi får se vad vi lyckas se i dagens program av Mitt i Naturen.

Efter löfte om att inte avslöja våran position har vi fått tillgång till arken med det nyss hittade grottsystemet. Anledningen till hemlighetsmakeriet är att de finns de som vill tämja det vila livet här, så det är för både djurens och besökarnas säkerhet att vi håller oss hemliga.

Vi börjar vår resa med att följa vår karaktär Lars-Arne som kommer leda oss genom grottorna. Det första platsen vi börjar på är ”portalen”, Lars-Arne tyckas denna plats är bäst för nybörjare.
En underbar bild av hur stort landskapet är här under jorden. Man känner sig väldigt liten.

Efter en stund visar Lars-Arne i sann ARK anda hur människor överlever här, slå ner träd, skapa en eldstad och verktyg samt plocka bär från från buskaget.
Dock får vi akta oss då vi blir varnade att inte äta svampen då vissa kan orsaka starka hallucinationer och diarré, vilket kan i värsta fall leda till död.

Många av de varelser som befinner sig här känner ni säkert igen, dessa djur har anpassat sig efter sin miljö, och utvecklat bioluminiscenta markeringar. Detta känner vi igen hos bland annat djupvattensfisk i våra världshav.

När vi skådar dessa mindre aggressiva varelser blir vi raskt avbrutna av en plötslig jordbävning, Lars-Arne försäkrar oss om att det är inget att vara orolig för.
Jordbävningar sker med jämna mellanrum och djuren tycks vara vana då de inte ens verkar regera. Även material förs loss från marken, och Lars-Arne börjar plocka sten och trä som kan användas i byggande av fler överlevnadsverktyg. Vi blir varnade att inte klättra under jordbävningar då man tappar greppet och faller ner.

För att kunna ta sig igenom terrängen rekommenderar Lars-Arne att man använder sig av linbanor, en form av isyxa för berg, eller glider runt i en så kallad wingsuit.
Dock hade vi inte möjlighet att undersöka något av dessa i dagens program då de är mer för de som utforskar de mest fientliga miljöerna här i grottorna.

Lars-Arne bygger sig en liten stuga och lägger sig för natten.
När vi finner honom igen på morgonen har han blivit uppäten av skorpioner stora som hästar och vi skyndar oss raskt hem till vårt trygga Sverige; inga mer svampträd för oss.

Vad vi hör ryktas om vad som finns djupare in grottorna i områden som kallas de bio-luminiscerande regionerna, samt ”element” regionerna: varelser som ”Nameless” och ”Reapers”.
Inga mysiga smeknamn om ni frågar oss.
Där gäller det att passa sig för man behöver så kallat ”laddat ljus”, då man aldrig vet när dessa varelser ligger på lur.


Specifikation

Denna recension baseras på PC versionen.

ARK: Survival Evolved. Lägsta pris 449 kronor enligt Prisjakt.nu 2018-01-16.
Expansionen Aberration går sedan att köpas via Steam för 19,99€.

Recensionsex tillhandahållen av Studio Wildcard / PR Nordic.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar