Hem RecensionerTillbehörsrecensionerMikrofon & Mikrofontillbehör Antlion ModMic 4.0

Antlion ModMic 4.0

av Fredrik Olsson

Antlion stoltserar med att ha en av tillbehörsmarknadens bästa mikrofon. Den är enligt dom lika prisvärd som den är kvalitativ. Men ärligt talat. Stämmer verkligen detta, eller är det bara Antlions PR maskineri som går på högvarv. Det ska vi ta en titt på, om det stämmer!

Känsla & Design

Den anspråkslösa bruna pappkartongen som kom på posten, gav inte ett starkt första intryck. Men när man sedan drar ut den snygga svarta asken som gömmer sig däri, så ändras snabbt intrycket. En svart slimmad ask, med ordet Antlion perforerat på sidan. När jag sedan öppnar asken, så ser jag en snyggt återhållsam förpackning, med mikrofon, kabel och fästanordningar.

Det är inte många extra saker i asken, men ändå tillräckligt för att du ska kunna byta fästanordning om du så önskar. Och när jag säger fästanordning, så bör jag förtydliga att mikrofonen är i praktiken fäst mot en magnet som har dubbelhäftad undersida; så att du kan fästa fast magneten och därigenom mikrofonen mot valfritt headset.

Det följer med flera dubbelhäftade fästanordningar, så att du som användare lätt kan byta var du vill sätta din magnetiskt tillsatta mikrofon. Smidigt och enkelt. Själva mikrofonen i sig, är en standardiserad (till utseendet) mikrofon, med böjbar mikrofonhals, och en klart godkänd mikrofonskydd (läs muff).

Ljudbild & kompatibilitet

När en produkt som denna är utformad för ett specifikt syfte, så hänger så klart mycket på just denna del. I detta fall så gör dock Antlion ett riktigt bra jobb med ModMic 4.0. Dess klara Cardioid ljudbild framgår extra bra vid användning och kommer att fungera bra för alla typer av gamers. Men även många Youtubers och streamare.

Dock är det extra viktigt att poängtera att denna mikrofon ansluts med en 3.5 mm ljudkontakt; vilket innebär att ju bättre kvalitet på din källa (ljudkort) desto bättre kvalitet kan du få ut av mikrofonen. Men oavsett ljudkort (då vi självklart provat på flera källor) så ger mikrofonen ett bra resultat.

Interface, Användning & installation

Dess installation är väldigt enkel. Det är bara att plugga in och sedan är det klart. Dock finns det en del saker som man skulle önskat för denna modell (som finns på en högre modell förvisso); mute knapp på kabeln och möjligtvis en mikrofonvolym kontroll. Men å andra sidan är det så pass enkelt gjort att vem som helst kan ta sig an denna mikrofon.

Dess kabel är över tre meter lång, så längd finns det gott om. Dessutom följer det med fem stycken kabel nypare (* som gör att du kan fästa samman mikrofon kabeln med t.ex. headset kabeln så att de sitter ihop).


Specifikation

Mikrofon: Frequency Response: 30 Hz –17. kHz ± 3 dB – Polar Patterns: Cardioid – Sensitivity: -26 ± 3 dB – SNR: 58+ dB – Impedance: 2.2 K-ohms – Max current at 2.0V: 500 µA – Max input SPL: 110 dB

Cirkapris – 550 kr
Recensionsex tillhandahållet av Antlion

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar