Hem RecensionerSpelrecensionerNintendo Solo: Islands of the heart

Solo: Islands of the heart

av Martin Argenius

Från den utgivare som har gett oss spel som Dead Cells, Frostpunk, Moonlighter med flera så kommer här nu ett spel om kärlek gjort av Team Gotham.


Du börjar spelet med att välja ditt eget kön, vilket kön du vill vara kär i, kan även välja ickebinär vilket är mycket bra. Tyvärr så spelar valet av kön och vilket kön du väljer att bygga din relation med ingen roll. Spelet ställer även frågor om ditt eget kärleksliv och ber dig att vara så trogen ditt eget liv som möjligt. Sen börjar äventyret och din karaktär är på en ö där man måste lösa pussel som gradvis blir mer komplicerade, allt från att flytta block för att komma till högre plattformar, till att få igång bevattningssystem så att det blommar och alla blir glada. När du är klar med pusslen på ön så tar du båten och åker vidare till nästa ö. Spelet handlar om människans kärlek och att det precis som pussel inte alltid finns en lätt lösning, man kan hjälpa de olika NPC:arna på öarna med att bygga broar så att de hittar tillbaks till varandra eller andra pussel för att hjälpa deras kärlek. Det här är dock inget man måste göra utan om du vill så kan du strunta i det då det inte påverkar storyn. Solo känns tyvärr dock inte speciellt djupt och spelet berör mig inte känslomässigt.

Grafiskt så är det ett charmigt tredjepersonsspel, i glada ljusa färger. Kameran stör emellanåt när man snurrar den för att se vart man ska och hur man ska lösa pusslen, så kan det ibland bli så att vinkeln blir fel och det är svårt och se vart man ska. Musiken är trevlig och stämningsfull.

När det kommer till just gameplay så är som nämnt ovan Solo ett pusselspel i 3D miljö där man på varje ö måste tända en fyr för att sen prata med ett totem som kommer ställa dig en fråga om kärlek, när det väl är gjort så kommer du kunna åka till en ny ö. Det är här pusselbiten kommer in, för att kunna ta dig till fyren och totempålen så måste du lösa pussel med hjälp av olika block, vissa block blåser luft medan andra blir till en bro när du placerar ut dem. Det är upp till dig att se och prova dig fram till lösningen. Det finns tre stycken ö områden där varje område innehåller ett flertal småöar, varje område har även egna block med olika funktioner som man måste använda sig av när man löser pusslen. Den enda utvecklingen i spelet är just det, nya områden och öar som ger nya block att bygga med.

Solo: Islands of the heart är ett spel som du tar dig igenom på ett par timmar, grafiskt är det väldigt fint med sina starka färger och charmiga NPC:er. Problemet är att det inte får mig att känna någonting, det är inte utmanade utan det som var svårast det var att få kameran på rätt plats och att lägga ut blocken som oftast inte ville hamna på den platsen som jag hade i åtanke. Förutom pusslandet så känns spelet tomt på innehåll, visst det går att klappa djuren på öarna och spela lite gitarr men i övrigt så är det inte mycket mer.


Specifikation

Denna recension baseras på Playstation 4 versionen.
Spelet finns även på Xbox One och Nintendo Switch.

Solo: Islands of the heart. Lägsta pris 199 kronor enligt Playstation store 2019-08-14.

Recensionsex tillhandahållet av Merge Games.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar