Mini Metro

av Carl Holmer

Mini Metro – För vem älskar inte tunnelbanan?

Nu när ni sitter där med magen full av resterna från julbordet vill jag lite kort ta upp det lilla indiespelet Mini Metro som smög sig ut på Steam i November.

Mini Metro är ett spel som går ut på att bygga ut tunnelbanan i en storstad. Spelet har ett urval av storstäder från världen runt som t.ex Melbourne, Osaka och Kairo. Sakta men säkert poppar små tågstationer med olika trigonometriska former upp på slumpmässiga platser på kartan och det är din uppgift att koppla samman dessa med ett nätverk av tunnelbanelinjer. Varje station fylls med passagerare som också representeras av en trigonometrisk form,  detta för att visa vilken station passageraren ska till.

Hmmm…. Detta ser ju inte så komplicerat ut.

Hmmm…. Detta ser ju inte så komplicerat ut.

Kartan fylls på med stationer och passagerare och det hela går ut på att använda dina tåg och tåglinjer så effektivt som möjligt. Detta fortsätter tills trängseln på en station blir för stor och du förlorar.

Jaha… Det kan bli en del…

Med sin lysande minimalistiska stil fångar den samma känsla som Civ 5 med tankar som “bara en omgång till” eller “om jag bara gör så här kommer det gå mycket bättre den här gången”. Spelet har ett större strategiskt djup än vad man först kan tro med de till synes simpla spelmekanikerna, men om man verkligen ska lyckas med sina tunnelbanor krävs det en del tankekraft.


Specifikation

Denna recension baseras på PC versionen.

Mini Metro. Lägsta pris 59 kronor enligt Prisjakt.nu 2018-10-02 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar