Hem RecensionerSpelrecensionerNintendo Mars Power Industries

Mars Power Industries

av Joel Svahn

Det kommer inte bli lätt för människan att kunna kolonisera mars, speciellt inte då elnätet verkar ligga nere. Men vi har tur, du är här för att fixa det!


Detta kommer bli en rätt så kort recension då Mars Power Industries är ett kort, men väldigt mysigt, spel. Ditt mål är att förse de byggnader som behöver ström med ström och de som behöver lila-mars-olja med lila-mars-olja. Till din hjälp har du en sorts pelare som, väldigt logiskt markerat, skickar vidare ström eller olja där pilarna visar. För enkelhetens skull så låt oss kalla de rutor som det finns olja eller ström för påslagna. Du kan bara sätta pelare på redan påslagna rutor, så pusslet blir att bygga en väg genom den ibland rätt så ogästvänliga mars-terrängen.

Såhär glada kan folk bli när de får ström.

Till en början har du bara pelare som kan skicka energi åt höger och vänster, fem nivåer senare så får du en pelare som sänder strömmen till de tre vågräta rutorna framför sig själv. Sju nivåer efter det så låser du upp en pelare som skickar ström två rutor framåt, inte bara en. Mars Power Industries fortsätter hela spelet igenom att ge dig nya verktyg, utmaningar och hemliga nivåer i ett stadigt och behagligt tempo. Det blir faktiskt så roligt att jag stundtals har svårt att släppa det ifrån mig och bara vill spela nivå efter nivå.

Det erbjuds även andra typer av utmaningar då någon har lämnat jordgubbar lite varstans på mars yta, och att samla ihop alla dem är inte helt lätt. Du har också några hemliga bonusnivåer med lite extra hinder, men de får du upptäcka själv. Någon som är i framkant är också musiken. Det är med mysiga synthvågor som du sitter och funderar över vilken pelare som ska vart, det hela känns faktiskt väldigt avslappnande. Det hade dock gärna fått vara en lite större yta där själva pusslet utspelar sig. Just nu så känns det som att jag måste anstränga ögonen för att se vart jag sätter vad, och det är inte som att hela skärmen används effektivt utan istället finns det en massa moln i marginalen.

Ser du felet? Kanske hade varit lättare om det inte varit för den minst sagt enorma vita ramen på den redan rätt så pyttiga switch-skärmen.

Detta är dock bara ett litet hinder i det hela som är Mars Power Industries. Du erbjuds något bärbart och lättsamt som är bra för korta bussturer till längre tågresor. Jag tyckte dock att det var lite kort, det hade gott kunnat finnas 50 banor till och jag hade inte blivit uttråkad.


Specifikation

Denna recension baseras på Switch versionen.
Spelet finns även till PC och mobila plattformar.

Mars Power Industries. Lägsta pris c.a 40 kronor enligt Nintendo eshop 2019-12-04.

Recensionsex tillhandahållet av Wiretap Media.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar