Hem ArtiklarGOTY - Game of the Year Game of the Year | Nördlivs gemensamma topplista för 2020 | Plats 25-11 utan inbördes ordning

Game of the Year | Nördlivs gemensamma topplista för 2020 | Plats 25-11 utan inbördes ordning

av Redaktionen

Här har ni de spel som nådde topp 25, men precis kom utanför topp 10 (se artikeln innehållandes ”Topp 10” här).


I överläggningen som kan höras i avsnitt 288 så är en sak säker – det är väldigt svårt att inte prata gott om alla dessa spel. Visst nådde de inte topp tio, men att nått ända till topp 25 är utan tvekan en prestation i sig själv.

Lyssna gärna på avsnitt 288 för mer förståelse i varför de inte nådde hela vägen, men framförallt varför de är så bra som de är! Avsnittet finns på Nördliv på iTunes, Spotify eller direkt via vår webbspelare här:


TOPP 25-11 (utan inbördes ordning) – 2020


Amnesia Rebirth | recension (Plats 25-11)

Tryckande stämning är bara förnamnet, medan du tar den gravida Tasi genom fruktansvärt sårbara situationer i ett spel som verkligen bygger upp berättelsen först och främst. Resan med Tasi är intim på flera sätt – utsattheten, mysteriet och den härliga släpiga takten gör detta till ett spel för alla skräckälskare att ta sig an.


Assassin’s Creed Valhalla | recension (Plats 25-11)

Det myllrar av myter, oavsett om du är i England eller Norge sett till den nordiska mytologin – allt medan den konstanta striden mellan lönnmördare och templarriddare kommer allt mer fram i ljuset. I mångt och mycket är detta det största spelet från 2020 i ren yta och speltid – men framförallt vågar det göra nya saker, samtidigt som det ger ordentligt med valuta för pengarna.


ASTRO’s Playroom | Utan recension (Plats 25-11)

Inget spel har så tydligt visat storheten med Playstation som Astro’s Playroom. En oerhört tajt plattformare som trots sin korta speltid lyckas ge dig en oerhörd variation i spelupplevelser… för att inte tala om utnyttjandet av Playstations Dualsense handkontroll som verkligen får spelet att lyfta till en ny nivå. Även om det från start var en klass för sig!


Beautiful Desolation | recension (Plats 25-11)

I ett spel som vänder upp och ner på dina förväntningar så står verkligen Beautiful Desolation ut extra mycket. Dess originella upplägg som kombinerar peka-och-klicka äventyr med djup stämningsfull story försatt under åttiotalet gör detta till ett av årets mest unika spel. Ett spel som fler behöver plocka upp, bara för att få sig en funderare kring vår samtid.


Carrion | recension (Plats 25-11)

Metroidvania där du istället ÄR monstret alla är rädda för. Carrion kom som en frisk fläkt i ett hav av metroidvaniaspel – där dess blodindränkta tentakler snabbt tog sin in och drog åt sig kring ditt hjärta. De underbara animationerna, dödsskriken och ”jag-ska-bara-spela-lite-till”-känsla var svår att bräcka. Med andra ord, ett av 2020 års bästa Metroidvanias!

Slafsigt värre!


Cloudpunk | recension (Plats 25-11)

Voxelstil, Cyberpunk och mustig åttiotalssynth är dina första intryck av detta dystopiska och täta spel – där bilkörande och oväntat mänskliga karaktärer tar plats och skapar en symbios som verkligen är svårslaget. Sedan att spelet även bjuder på mängder med sköna detaljer som höjer det ytterligare, gör bara att det växer sig ännu bättre i våra ögon. En pärla värd att titta in!


Desperados III | recension (Plats 25-11)

Strategi, cowboyaction och ett stort fokus på karaktärsdrivet berättande är ledorden i denna efterlängtade uppföljare som verkligen levererade högklassigt spelande. Utnyttja miljöerna lika mycket som dina karaktärers unika förmågor, och du får ett av 2020 års bästa strategispel. Sedan att det bjuder på härliga detaljer i sina intrikata världsmiljöer… det gör bara att det står ut ännu mer!


Dirt 5 | recension (Plats 25-11)

När ett spel kan trotsa sin genres begränsningar – och få in alla spelare… då vet man att man lyckats. Dirt 5 lyckas göra sig självt tillgängligt för alla, samtidigt som det ger en underbart härlig bilfysik som verkligen varierar beroende på fordon, underbara scenerier och en ljudbild som lämnar väldigt lite att önska. Detta är utan tvekan 2020 års bästa bilspel!


Fall Guys: Ultimate Knockout | Utan recension (Plats 25-11)

Som en blixt från klar himmel slog detta prestigelösa och färgsprakande multiplayerspel ner under sommarmånaderna. Fall Guys visar upp spelglädjens mest rena form – när du och dina vänner hittar er själva i knasiga situationer gång på gång. Och trots att du biten i gruset från och till – är det bara så underbart lätt att spela… bara en gång till!


Huntdown | recension (Plats 25-11)

Retroartad actionbrawler där du inte bara får härligt utmanande speldesign – utan även en härligt kufisk berättelse, bra röstarbete och underbara animationer. Huntdown visar att arkadspelen utan tvekan ännu lever och frodas – även om vår samtid så ofta siktar in sig på de mest realistiska upplevelserna. Därför blir Huntdown en oas av action i vardagen!


Marvel´s Spider-Man: Miles Morales | recension (Plats 25-11)

När Sony släpper spel vet man att det kommer vara slipat, storytungt och med härlig spelmekanik. Därför blir ingen besviken alls på denna spin-off av 2018 års spel. Äger du dessutom en PS5:a får du det bästa av världar när spelets korta men sköna story vävs samman med en ray-tracingfylld värld. Grafiskt vackert så det förslår!

Svinga dig fram genom New York.


Neversong | recension (Plats 25-11)

När tunga ämnen som depression tas upp i vad som initialt ses som ett plattformsspel med pussellösande, kan jag förstå att man blir frågande. Men den djupa berättelsen och de tunga frågorna gör detta spel inte bara till ett roligt spel att spela – utan framförallt ett viktigt spel till de ämnen de tar upp. En härlig liten godbit som rekommenderas starkt!


Predator: Hunting Grounds | recension (Plats 25-11)

Antingen är du en ensam ”Predator” med mängder av förmågor, alternativt är du en av flera marinsoldater som försöker klara av sitt uppdrag. Denna assymetriska shooter kombinerar ”Predator” licensens styrkor med ett vasst och beroendeframkallande gameplay. Få gånger har adrenalinet gått så högt i taket som med detta spel – och gör så många saker rätt samtidigt som det bara är otroligt kul att spela. Bästa co-op shootern för 2020 rakt av!

”- Yoooohoooo! Här är lilla jag!”

 

The Last of Us Part II | recension (Plats 25-11)

Spelet som alla pratade om – och med rätta. Karaktärsresan för Ellie och Abby är något som görs med en fingertoppskänsla som bara Naughty Dog klarar av. Sedan att spelet har ett helt otroligt snyggt yttre, med animationer som ärligt talat toppar allt gör detta till ett måste för Playstation ägare. Dess dualitet i dess karaktärer må driva folk till diskussioner om och om igen… men det är just det som gör spelet så otroligt bra också. En modern klassiker!


Undermine | Utan recension (Plats 25-11)

Söthet är bara förnamnet när det lilla action-äventyret poppade in i våra liv. Dess söta uppsyn till trots – döljer ändå ett djupt inre som kombinerar roguelike och dungeoncrawling. Detta är ett sådant spel man bara ska testa en stund, men sedan sitter timme ut och timme in… långt långt senare!


 

Där har vi spelen som nådde hela vägen till dessa platser – mellan 25 och 11! Ett gäng fantastiska spel på sina sätt! 

Berätta gärna vilka spel ni tyckte mest om! Skriv till oss via mail eller direkt på våra sociala medium; Twitter – Facebook – Instagram

Topp 10 fortsätter i nästa inlägg! – Tryck här för att komma dit!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar