Hem ArtiklarGOTY - Game of the Year Årets spel 2014 – Nördlivgängets individuella topplistor

Årets spel 2014 – Nördlivgängets individuella topplistor

av Redaktionen

Årets spel 2014 – Nördliv panelens individuella TOPP 5 listor!

 

Nördliv presenterar 2014 års bästa spel, enligt Nördlivs podcastmedlemmar

 


Fredriks TOPP 5 Lista 

1. Middle Earth: Shadow of Mordor

 Grafik, ljud, gameplay och story går helt enkelt hand i hand och resulterar i årets bästa open-world spel. Där Nemesis systemet är kronan på verket med orcher som stegrar i graderna utefter hur Du spelar.Detta är ett sånt spel som man hela tiden vill spela mer och har svårt att stänga av. Årets bästa helt enkelt!

2. Wolfenstein: The New Order

 Ett oväntat bra Wolfenstein spel, som står mycket väl på egna ben. Bra story och gameplay som är väldigt varierat gör denna snyggt stiliserade shooter att stå ut som ett av årets bästa spel. Den fiktiva efter-krigs värld som målas upp är framförallt inbjudande och får en att hela tiden vilja veta mer.

3. Dragon Age: Inquisition

 Rollspelsmästarna är tillbaka med årets, eller kanske närmsta års bästa RPG. Öppen värld med dialogval från allt från småbönder till adliga gör upplevelsen av rollspelande immersive, men framförallt är det själva gameplay:et som utmärker sig. Bioware gör ännu en gång en klassiker från start!

4. Far Cry 4

 Denna gång i det fiktiva bergslandet Kyrat, ger dig fria tyglar att ta dig överallt, upptäcka hemliga grottor, buddhastatyer och framförallt göra väldigt varierande uppdrag. Allt från escort, racing, stealth missions och mycket mer finns utöver den storyn som innehar den mest flamboyanta skurk som setts någonsin!

5. Elite: Dangerous

Idén är enkel på pappret, du börjar med ett rymdskepp och 1000 credits och en extremt stor galax. Detta är inte open world, detta är open universe, där det finns cirka 400 miljarder stjärnsystem. Du väljer själv hur du vill spela. Denna semi-simulator utspelar sig från första person i cockpit och med den utsökt utstuderade kontrollen så finns det mycket att göra. Vill du vara rymdpirat, handelsresande, eller upptäckare. Du väljer!


Max TOPP 5 Lista

1. BlazBlue: ChronoPhantasma

 Med ny story och framförallt nya mechanics, så utmärker sig denna iteration av BlazBlue framförallt som den bästa av dom alla, och därmed 2014 års bästa spel!

2. GoD Factory: Wingmen 

 Detta års bästa skillbaserade PVP spel. Rymdfarkoster vars animation och visuals gör detta spel till ett säreget och inbjudande spel. Verkligen ett av årets bästa spel!

3. Endless Legend

Endless Space utvecklarna ger sig på fantasy normen med sitt egna 4X gameplay. Med unika faktioner och quests, så står detta strategi spel ut extra mycket. Ett måste för strategi fans!

4. Archeage

 MMO som tar nya tag; låter dig bygga hus och båtar, skriva musik ingame och kombinationer av klasser är bara några av sakerna som utmärker detta MMO.

5. Divinity: Original Sin

 Utöver god story och gameplay, som är turbaserat, så är det framförallt i co-op som detta bör spelas. Då glänser spelets combo system extra starkt, och du får en riktigt bra spel, där det är svårt att sluta spela.


Dannys TOPP 5 Lista

1. Dragon Age: Inquisition 

Djup storyline, ett öppet och massivt spel med stora möjligheter att själv välja hur och när man vill göra saker i spelet. 

2. Murdered: Soul Suspect

 Härligt och mörkt spel där man får nysta sig igenom staden Salems mystiska och mörka historia om häxjakt och lösa sitt eget mord.

3. Assassins Creed: Rogue

 Bra och skönt farväl till AC till xbox360 med ett spel om Assassins som går över till andra sidan och mot sin gamla order, med massor att utforska och leta sig fram över land och hav.

4. LEGO: The Hobbit

 Lego nostalgi och Hobbit, en kombination som inte slår fel, bygg dig igenom filmerna av Traveller’s Tales. Spel för dig med barnasinnet kvar.

5. Metal Gear Revengeance

Hack and slash i MetalGear världen; slå loss på fienderna med Raiden och uppgradera dig till en riktig fighter och rädda världen.


Robbs TOPP 5 Lista 

1. Murdered: Soul Suspect

Fantastisk miljö, utmärkt story, bra gameplay. Unik i att man får vandra omkring som ett spöke och lösa sitt eget mord, samt andras längs vägen.

2. Ys: Memories of Celceta

 Mycket bra exempel på hack’n’slash RPG genre, samt med fina miljöer och intressant story.

3. Watch_Dogs

 Sandbox city, med massor att göra, djup story och bra karaktärer, samt bästa motorcyklarna.

4. A Story About My Uncle

First Person Platformer. Bra koncept och intressant story, kanske inte bästa grafiken, men har ända väldigt vackra miljöer man svingar sig igenom.

5. Dreamfall Chapters 1

 Utomordentliga miljöer, bra gameplay, och immersive story. Sin föregångare upp i dagen; fast bättre. I alla fall hittills.


 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar