Hem RecensionerFörhandstitt Förhandstitt: Mage Drops

Förhandstitt: Mage Drops

av Victoria Sandberg

Nästan alla har väl spelat minigolf någon gång och med en för liten golfklubba försökt snirkla sig förbi väderkvarnar och konstiga platåer. I Mage Drops har vi minst sagt en minigolf-extrem, och du är en trollkarl! Knixa dig fram mellan olika höjder och runt omständliga objekt med hjälp av dina krafter.


Mage Drops är en annorlunda plattformer där du som trollkarl spelar golf på de underligaste golfbanorna du kan tänka dig. Eftersom du är trollkarl kan du så klart även ta till lite knep som inte finns på den vanliga golfbanan. Spelet är uppdelat i 8 världar, eller cups, med ett varierande antal banor uppbyggda av en uppsjö av olika objekt du måste ta dig förbi. Varje värld har ett eget tema med allt från ett mysigt ökentema i solnedgång till undervattensbanor. Du låser upp en ny värld genom att klara den föregående och utöver detta kan du för varje bana få olika troféer. Klarar du banan inom de förutbestämda slagen får du bättre poäng, men det gäller även att vara snabb då du får ännu mer bonus om du klarar banan så snabbt som möjligt.

De objekt du kan stöta på både hjälper och stjälper dig på din väg till banans hål. Du stöter på ramper som välter dig ner i vattnet eller leder dig upp till nästa plattform, bubblor som kan studsa dig åt rätt håll eller tillbaka till banans början och klistrig slime som håller dig kvar där du träffade det, för att bara nämna några. Det finns även objekt så som magiska ringar som låter dig flyga en bit eller små odjur som skadar dig.

Det gäller att du använder dig smart av din omgivning och det kan vara bra att kika igenom hela banan först för att klura ut vilket håll du behöver skjuta för att ta dig hela vägen till målflaggan och hålet. Inte helt ovanligt befinner sig dessa lång ovanför huvudet på dig när du påbörjar banan. Allt fler objekt presenteras under spelets gång, men förklaras inte helt och hållet utan det är upp till dig att upptäcka hur de fungerar samt hur du kan använda dig av dem för att så fort och smidigt som möjligt ta dig i mål.

För att underlätta något så finns det på en del av de svårare banorna en eller flera save-points där golfbollen hamnar när du skjuter den i vattnet, (för det är snarare en fråga om när än om du kommer skjuta ner din boll i vattnet), som omger banorna. Som trollkarl kan du även påverka bollens hastighet något. Genom att hålla ned en knapp slutar golfbollen att rulla eller flyga framåt för att stanna upp precis där du vill att den ska landa. Håller du ned en annan knapp så fortsätter bollen att rulla något längre än vad tyngdkraften egentligen tillåter. Ibland kan du med shift påverka objekt nära dig på banan, så som att få bladen på ett träd att växa ut så att du kan landa i trädkronan.

Till en början tyckte jag att spelet var väldigt enkelt och grunderna förklaras för dig på några enklare banor, men svårighetsgraden stiger fort. Jag kan inte skryta med att jag är någon toppenspelare vad det gäller plattformerspel, men det här är enligt mig riktigt klurigt. De flesta gånger blev mitt antal slag över det dubbla som var satt som par, antalet slag som en golfspelare utan handikapp ska kunna klara av en bana eller ett hål.

Att klura ut hur du ska ta dig till slutet av banan, något som absolut kräver en hel del hjärngymnastik och några provförsök, tycker jag gav spelet en spännande touch. Det blir en sorts pusselelement där det gäller att du klurar ut hur alla objekt på banan reagerar när bollen landar på eller nuddar dem. Kontrollerna på ett tangentbord gör att du när du väl klurat ut vart du vill att bollen ska hamna med god precision kan placera golfbollen precis rätt, något som minskade min frustration något när jag ramlat ner i vattnet för tionde gången på samma ställe.

WEEE!

Musiken är en svag blandning av hummande och plingade i bakgrunden, men ljuden från omgivningen är det som jag tänkte mest på. Du hör fågelkvitter, blad som rasslar och vind som blåser din golfboll åt, förhoppningsvis, rätt håll. Ljudeffekterna tillför verkligen en hel del och gör att spelet känns avslappnande och enligt mig sänker frustrationsnivån något.

Mage Drops är ett spännande och lite annorlunda plattformerspel och jag tycker att de lagt in många spännande element. För mig var det aningen för svårt för att jag skulle vilja fortsätta i all oändlighet, vilket jag tror att den lite mer vana plattformerspelaren kanske skulle vilja göra. På de tidigare banorna fick jag verkligen känslan av bara en till. För att vara ett Early Access känns det väldigt finslipat och till den fulla releasen kan jag faktiskt inte komma på något jag saknar. För den uthållige och lite kluriga plattformerspelaren.

Specifikation

Denna recension baseras på PC versionen.

Mage Drops. Lägsta pris ca.110 kronor för Early Access enligt Steam 2021-09-01.

Recensionsex tillhandahållet av Lamplight Forest.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar