Hem RecensionerHårdvarurecensioner Cooler Master MWE Gold 550W

Cooler Master MWE Gold 550W

av Maxx Löfström

I den uppsjö av hårdvara, så är det främst nätaggregat som står ut som några av de svåraste att recensera. I just Cooler Master MWE Gold 550W så blir det extra tydligt. På pappret har den var man behöver, men frågan är bara… räcker det egentligen?


Strömförsörjning på ens speldator är självklart viktigt – dess pålitlighet i att förse ditt system med en adekvat mängd elektricitet är A och O. Men inte bara det, utan att mängden ström är konsekvent hög, och att den inte dippar från och till, vilket skulle kunna påverka livslängd och prestanda.

I Cooler Master MWE Gold 550W så är det just detta vi märkt kan vara lite av en akilleshäl. Det må vara att det är ett måndagsexemplar, och att det gör så gott det kan (systemet det testas på är ett äldre sådant – i7 4790K, 16GB DDR3, ASUS Z97-A, Geforce 1070 GTX), men även när vi drog tillbaka specs, för att få ett mer maka par, sett till hårdvara som matchar nätaggregatet, så fann vi att det inte bara hade en ganska påtaglig ’coilwhine’, utan att det idag mer eller mindre bör vara standard med modulära nätaggregat.

Förstå oss rätt, det är vanligt med ’coilwhine’, och behöver inte vara ett problem för själva hårdvaran, men i en värld där valfriheten bland liknande nätaggregat finns, så är frågan, varför ska vi välja just detta nätagg?

Så vi kan titta på dess styrkor först…

Till att börja med, har detta nätaggregat certifieras med 80 Plus Gold, vilket innebär att det ska ligga på en relativt hög garanterad strömtillförsel (mellan 88-92 %) under normal användning av datorn. Vad detta betyder är att ditt system på pappret ska kunna förses konstant med en hög mängd ström, då detta mer eller mindre är vad lovas av certifieringen.

Visst presterar detta nätaggregat bra nog, men vad som tyvärr står ut är att den modulära sidan av nätaggregat inte bara gör arbetet med datorer lättare, utan faktiskt också är (i skrivande stund) avsevärt billigare. Detta icke-modulära nätaggregat kan hittas på prisjakt för som billigast 1979 kronor – medan den modulära varianten är över tusen kronor billigare.

Givetvis är detta en fråga om utbud och efterfrågan – men redan nu kan vi säga att även om detta nätaggregat på pappret har allt du kan tänkas behöva för mindre system, så skulle vi definitivt inte rekommendera det bara utifrån dess pris. I stället skulle vi rekommendera Cooler Masters modulära variant framför denna.

I tydlighetens tecken – detta nätaggregat har för oss funkat bara bra rent funktionellt, och system har under både normal och tung ’load’ hanterats utan problem. Oavsett om vi kört kortare stunder eller rentav under långa testperioder över flera dagar. Men med ’coilwhine’ och framförallt en prisnivå som är alldeles för hög, så kan vi inte annat än be er istället rikta in er på den modulära varianten från Cooler Master. För är ni ute efter en 550 wattare, så är det där ni ska kika istället.


Specifikation

80 PLUS GULL CERTIFIERAD
120MM LDB FAN
FLATA & FLEXIBLA KABLAR
5 ÅRS GARANTI

Cooler Master MWE Gold 550W. Lägsta pris 1979 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-02-20.

Recensionsex tillhandahållet av Cooler Master.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar