Hem RecensionerSpelrecensionerNintendo Cities: Skylines – Nintendo Switch Edition

Cities: Skylines – Nintendo Switch Edition

av Fredrik Olsson

När Cities Skylines släpptes 2015 så slog det världen med storm. Det slog Sim City på fingrarna, och gav modsupport, stora städer och speltid i mängder! Nu finns det på Nintendo Switch, och vi har suttit ner och byggt stad efter stad – för att se hur väl det gör sig på plattformen.

VAD ÄR DETTA EGENTLIGEN?

Stadsbyggarspelet Cities: Skylines förser dig med ett landområde, och sedan är det dags att bygga. Ju mer residensområden, desto mer jobb, desto mer vill folk handla. Sedan kräver de små innevånarna (märkligt va) säkerhet i form av polis och brandkår och även skolomsorg. Ja, det är allt det där vi vant oss vid – särskilt så här i backspegeln av det gamla Cities som kom till PC för ett par år sedan.

När nu Cities: Skylines letar sig till Nintendo Switch, så anpassas gränssnittet en aning (dock ganska likt det som finns för PS4/X1) till skillnad från PC versionen. Dessutom så innehåller utgåvan för Switch även de två expansionerna After Dark och Snowfall, vilket adderar dygnsrytm, snöplogning och värmeverk för att nämna några saker.

Som spel så står det sig riktigt bra än idag, och skojfaktorn är hög, oavsett om du sitter med spelet i handhållet format, eller i dockat läge. Dock bör det sägas att det rekommenderas att spelas i dockat läge – dels får du lite bättre prestanda, men framförallt så är Pro kontrollen bäst att använda. I handhållet format, så blir det lätt klumpigt och jobbigt för händerna med joycon-kontrollernas små spakar. Tack och lov är det ett spel man lätt kan lägga åt sidan, då man kan kontrollera hastigheten i spelet; så du behöver inte sitta konstant om du föredrar att spela handhållet.

När det kommer till spelets tekniska aspekter, så har utvecklarna av portningen gjort så gott de kunnat men att det finns en del prestanda problem. Särskilt när man kommer längre fram i spelet, och staden täcker mycket av kartan. Det märks att Switchen stresståls in i minsta detalj, men trots det så hänger det sig aldrig eller har några andra problem. Dessutom så funkar det lite bättre i dockat läge. Så sett till helheten så är det ett bra jobb de lyckats med, och även om de två expansionerna lagts med så saknas modsupporten stort. Men så kostar den bara fyrahundra kronor, så det går jämt ut.


Specifikation

Spelet finns även till Steam, Xbox One och Playstation 4.

Cities: Skylines – Nintendo Switch Edition. Lägsta pris 400 kronor enligt Nintendo 2018-12-12.

Denna recension baseras på Nintendo Switch versionen.

Recensionsex tillhandahållet av Paradox.

Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar