Hem RecensionerTillbehörsrecensionerMikrofon & Mikrofontillbehör Blue Yeti X World of Warcraft Edition | Mikrofon

Blue Yeti X World of Warcraft Edition | Mikrofon

av Fredrik Olsson

Blue återkommer med en variation av Blue Yeti X! Denna gång med fokus på World of Warcraft?! Kan denna version rädda upp lite av det som saknades eller är det hopplöst? Enligt Varok Saurfangs bevingade ord ”You cannot kill hope. Hope remains”.


Denna recension är aningen annorlunda då detta är mer eller mindre samma mikrofon som recenserades i Yeti X recensionen. Det som skiljer dessa åt är framförallt programvaran och utseendet. Med det sagt…

Är den bra i sig själv?

Dess bastanta utformning får den att kännas väldigt stabil och framförallt kvalitativ. Nu försedd med magiska tecken från World of Warcraft, ges den en ännu mer uttalad profil. Med World of Warcraft loggan på dess framsida går det inte annat än njuta av en genuint snygg produkt – även om det givetvis är ljudkvaliteten som är i fokus. Metallförsedd yta, med numera klassisk form gör att den redan från start finner sig bra framför dig på ditt datorskrivbord. Något som görs stabilt och bra med dess rejäla fot som utan problem får den att stå kvar i alla väder. För en nybörjare kan detta vara en riktigt bra start – även om mikrofonarm alltid är att föredras när det kommer till denna typ av mikrofon.

Ljud som skulle få en Orch att rodna…?

24-bitars ljud, fyra olika ljudmönster och framförallt en ren och något basig ton gör att denna mikrofon på en gång kommer funka alldeles utmärkt för de flesta användare. Framförallt är det möjligheten att få tillgång till medlyssning direkt från mikrofonen, parat med direkt åtkomst till ljudreglering via dess bakre knapp som gör detta till en uttänkt och kvalitativ mikrofon. Allt på en plats liksom!

Ljudvolymknappen har precis som original Yeti X flera funktioner. Du kan tysta mikrofonen genom ett enkelt klick – men om du håller inne samma knapp växlar du istället mellan olika lägen. Ett där du ställer in mikrofonupptagning, en där du balanserar medlyssningen mellan mikrofonupptagningen och ljudet från datorn, samt en LED meter som visar din ljudnivå. Alla styrs precis som tidigare intuitivt genom denna enkla ratt och är ärligt talat riktigt genomtänkt då du når dessa funktioner smidigt och enkelt.

Logitechs G HUB låter dig justera mikrofonens ljud, antingen genom att du själv justerar limiter, högpassfilter, kompressor med mera (vilket jag rekommenderar att du testar dig fram med), eller använder du dig av några av de förgjorda profiler som finns. Vad som är nytt här är däremot det större gäng ljudprofiler som gör om din röst i realtid. Genom att ändra Blue Vo!ce effekter kan du låta som en gnome, demon eller varför inte en orc. Allt är givetvis lekfulla förinställda ljudprofiler – men för de som älskar World of Warcraft eller för den delen idén om att ändra ljudet efter eget behag, ja för er kan detta vara en fullträff.

Nu ska du inte få detta om foten!

Är det värt att köpa in?

Nu kommer vi till den svåra biten för när det kommer till kvalitet och utformning är Yeti X alldeles utmärkt – ljudbilden är klar och fin och med de olika ljudlägena kan du få en rolig stund. När prisbilden (i skrivande stund) ligger runt 2300 kronor, där den ”vanliga” version snarare ligger på runt 1700-1800 kronor är det alltså en femhundring bara för att få extra effekter och snygg WoW design. Om du är en fanatisk WoW spelare, då kommer detta säkerligen vara ett bra tillskott i ditt redan WoW fyllda spelbord. Om du bara är ute efter en mikrofon i allmänhet, då lär den ”vanliga” Yeti X duga alldeles utmärkt.


Specifikation

MIKROFON OCH PRESTANDA

 • Nödvändig ström / förbrukning: 62mA – 203mA
 • Sample/ bithastighet: 48 kHz, 24-bit
 • Kapslar: 4 blå-patenterade 14 mm kondensorkapslar
 • Polära mönster: kardioid, omnidirektionellt, dubbelriktad, stereo
 • Frekvensomfång: 20Hz – 20kHz
 • Max SPL: 122dB
 • Mått (utdraget i stativ): 11,3 cm x 12,2 cm x 11,98 tum
 • Vikt (mikrofon och stativ): 1,28 kg
 • Vikt (endast mikrofon): 1,14 lbs (0,519 kg)

HÖRLURSFÖRSTÄRKARE

 • Impedans: 13 ohm min, 16 ohm typisk
 • Effekt (RMS): 72 mWrms per kanal
 • Frekvensomfång: 20Hz – 20kHz
 • Signal to noise: 100dB

SYSTEMKRAV

 • PC – Windows 7, 8.1, 10
 • MAC – macOS (10,13 eller högre)
 • USB 1.1 / 2.0 / 3.0 *

Blue Yeti X World of Warcraft Edition. Lägsta pris 2290 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-11-17.

Recensionsex tillhandahållet av Blue.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar