Hem NyheterSpelnyheter Taiwanesiska spelet Devotion finns äntligen till salu – igen

Taiwanesiska spelet Devotion finns äntligen till salu – igen

av Redaktionen

Mycket har sagts som det Taiwanesiska indiespelet Devotion – få saker positivt.


När skräckspelet Devotion (2019) kommit på tal har det oftast handlat om dess kontrovers gällande ett ”påskägg” där den kinesiska ledaren Xi Jinping (i en redan etablerad meme) liknas vid Nalle Puh och kallas för ”idiot”. En kommentar och ett politiskt ställningstagande gällande en diktator och totalitär stat kan tyckas. Dessvärre ledde detta till att spelet sedan dess lyst med sin frånvaro från digitala butiker där den kinesiska marknaden anses vara en allt för stor del för att riskera att dessa butiker censureras/bannas i Kina, även efter en uppdatering där påskägget plockats bort.

Efter många om och men kan vi gladeligen bekräfta att Devotion nu finns till salu igen, detta via utvecklaren Red Candle Games egna webbutik. Man kan köpa endast spelet (DRM-fritt) för strax under blyga 150 SEK eller ett pack med soundtracket för cirka 200 SEK. Utöver det finns ett pack med Devotion och utvecklarnas tidigare spel Detention (2017) för omkring 300 SEK, då med båda spelens soundtrack inkluderat. Dessa priser är inget mindre än fynd med tanke på dess innehåll.

Det är inte konstigt om ni glömt bort Devotion under årens lopp. Kanske kan trailern påminna er.


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: The Verge

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar