Hem RecensionerTillbehörsrecensionerMus & Musmatta Steelseries Rival 650 Wireless

Steelseries Rival 650 Wireless

av Maxx Löfström

Snabbladdade möss är den nya tidens melodi verkar det som, när Steelseries lanserar sin nya mus. Släng in lite vikter och ett stort fokus på E-Sport och ni får Rival 650 Wireless. Klarar den tuffa spelsessioner in på sena natten? Dags att ladda bössan, och ge sig in i FPS spelen, för att se vad musen klarar av!

Design, Ergonomi, känsla & teknik

Med en bra höjd i mitten av musen, samt möjlighet att lägga in fyra vikter på varje sida, så kan man lugnt säga att du lätt kan få Rival 650 att kännas bra i handen. Med gummibeklädda sidor, och en aningen sträv finish så går det verkligen inte att förneka att musen ligger riktigt bra i handen. Den höga mittpunkten på musen skapar en bra balans oavsett om du spelar med klogrepp eller helhandsgrepp och är verkligen en av musens största styrkor.

Den optiska TrueMove4 –sensorn som finns i musen är rapp och exakt, vilket känns extra väl i snabba förstapersonsspel, där twitchhastighet är a och o. För att inte tala om hur den upplevs väldigt responsiv även vid lyft, vilket är extra viktigt i många spel.

Som ni märker så är det många fina ord, för denna 12000 CPI mus, och det tar inte slut där. För på det stora hela, så är det en bra paketlösning man får här. Du kan köra med trådad kabel om så önskas, konfigurera upp musen sett till både programvara (makros, ljusmönster och knappmappning) och vikt på en hel hög olika sätt. Den är bekväm att spela under långa spelsessioner, och är snygg att se på. Ja, sett till dessa saker så är det en fullpoängare. Men inget är perfekt…

Nesliga detaljer…

Batteritiden är bra, men knappast imponerande. Den kan snabbladdas upp på tio minuter vilket är bra, för att sedan få ett gäng timmar. Men dessvärre så tappar den snabbt batterikraft, även om det står att den ska kunna ge upp till 24 timmar. Med detta avser med säkerhet om man stänger av RGB belysning.

Inte för att batteritiden är urusel, utan mest att den känns lite för låg för en mus som ändå kostar runt 1400 kronor. Sedan har vi dessutom batterisparfunktionen som är både funktionell och irriterande på samma gång. Det finns nämligen en ”sleep timer” som går igång efter en viss stund. Denna är konstant igång och verkar inte gå att stänga av, vilket gör att musen sätts i standbyläge efter några minuter. Smart så klart, men här hade jag önskat att de funnit en annan lösning, då jag finner mig titta på Youtube i nån minut, för att sedan röra musen och märka att den är avstängd. Den startar igång efter man trycker på någon av knapparna, men jag har redan där blivit lite avtänd så att säga.

Saken är väl inte det att funktionen är dålig, utan mer att den inte går att stänga av, och att detta sker hela tiden. I längden skulle det potentiellt bli ett irritationsmoment för spelare eller mer generella användare.

För många är anpassningsbarheten av stor vikt (hi hi)

Men nu gör jag kanske en höna av en fjäder, det vet jag, men det var ändå något som konstant dök upp, så tänkte jag ändå skulle belysa det. Hur som helst, sett i sin helhet, så går det inte att bestrida kvaliteten här – och framförallt med tanke på dess huvudfokus; E-Sport.

I E-Sports sammanhang så lär definitivt denna mus finna sin plats snabbt; den är skön att använda, lätt att anpassa efter eget behov, med en rapp sensor och snyggt utseende. Ja, verkligen ett bra val för den som ska spela mer tävlingsinriktat. För oss andra mer vardagliga spelare, kanske det är värt att fundera en extra gång innan ett köp. Är priset rätt för just dig? Ja, det får ni avgöra.


Specifikation

System: SteelSeries TrueMove3+ Dual Sensor System, Sensor: TrueMove 3 Optical Gaming Sensor, Depth Sensing Linear Optical Detection, CPI: 100–12000 in 100 CPI Increments, IPS: 350+, on SteelSeries QcK surfaces, Acceleration: 50G, Hardware Acceleration: None (Zero Hardware Acceleration), Lift Off Distance: Customizable, 0.5–2mm

Design: 7 knappar, SteelSeries Switch, 60 miljoner klick, Illumination: 8 RGB Zones, Independently Controlled, Vikt: 121g utan kabel. Upp till 153g med vikter.
Längd: 131
mm, Bredd: 62mm (fram), 62mm (mitten), 69mm (bak), Höjd: 27mm (fram), 43mm (bak), kabellängd: (valfri) 2m gummi.

Steelseries Rival 650 Wireless. Lägsta pris 1349 kronor enligt Prisjakt.nu. 2018-10-16.

Recensionsex tillhandahållet av Steelseries.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar