Kingston HyperX Revolver

av Fredrik Olsson

När det kommer till paketering och design så har Kingstons HyperX serie varit ledande i ett par år, och nu med nya HyperX Revolver så stuvar de om lite i sina led och siktar på nya höjder. Här kommer ett headset i studio-grade kvalitet (enligt de själva), och är deras i nuläget mest påkostade sådana. Men når de högt nog är frågan. Läs vidare och se!

Känsla & Design

Det första man möts av är ännu en gång Kingstons fina sinne för estetik och känsla i både produkterna i sig självt. Men även i paketering och intryck. Du möts av en väldigt snygg förpackning, som doftar kvalitet. Däri finner du headsetet samt den medföljande switchen som används för att t.ex. sätta på mute och reglera volym.

Det är spartanskt, stilrent och känns gediget.

Headsetet i sig självt är ett väldesignad uppenbarelse i svart och rött, med snygga markerade öronkåpor och en bastant konstruktion.

Ergonomi

När det sedan gäller passform, så är Revolvern riktigt bra. Dess metall konstruktion har gjort som så att det huvudband som finns, kan töjas smidigt och lätt upp och ner, för att passa just ditt huvud. Det sitter dessutom varken för hårt eller för lätt på ditt huvud, vilket är riktigt bra. Och med dess kuddar som kommer i imiterat läder, så känns det skönt att använda även efter ett långt spelpass.

En tråkig sak i detta, är dock att då konstruktionen denna gång är än mer markerad med sina metall stänger längst upp på huvudet, så skickas lätt ljud från stängerna ner i kåporna om man skulle råka slå till dom, eller för den delen bara träffa till de. Något som adderar på detta, är att dessa inte är helt slutna, gör att ljudbilden därför kan fallera en del, om man då råkar träffa stängerna.

Dessutom så ligger kåporna som i en lösning där de rör sig fristående till viss del från huvudkonstruktionen. Detta för att olika huvuden ska passa bättre. Dock med den lilla nackdelen att om man t.ex. äter på något eller rör på käken, så ändras de inre kåporna och kan ge lite gnissel, när de rör sig. Detta är inget större problem, men något som ändå tar ner helhetsintrycket något.

Ljudbild & kompatibilitet

För att sedan hoppa på det som detta headset är bäst på; ljudbild. Här har Kingston verkligen lagt i en högre växel, med en fyllig bas, riktigt bra mellanregister och en väldigt klar och tydlig diskant. Ljudbilden enligt mig är nog en av de absolut bästa jag upplevt i ett gaming headset till dags dato, och visar verkligen på att Kingston siktar allt mer högre ju mer de arbetar på sina produkter. Ljudet är bra då det även med många olika toner och pitchlägen, levererar en upplevelse där du distinkt hör varje ljud klart och tydligt. Så även om du spelar upp ett sammelsurium av ljud, så kommer du urskilja de olika ljuden riktigt bra separat från varandra.

Lägg därtill återigen möjligheten att koppla till Playstation 4, Xbox One och mobil, så har du en mångfacetterad produkt för alla dina spel behov.

Mikrofon

Om hur bra mikrofonen är; är inte en lång historia. Det är ett gaming headset och en mikrofon som gör vad den ska. Varken mer eller mindre. Och här har Kingston märkligt nog gjort om design, och kvalitet en aning. Denna gång så är mikrofonen en gummiartad historia, som märkligt nog ger en aning sämre ljudkvalitet än t.ex. Cloud II eller Core. Något som är lite av en besvikelse med tanke på deras kvalitetstänk inom andra områden.

Här kommer vi till en av de absolut sämsta aspekterna med detta headset. Dess mikrofon tar upp headsetets ljuduppspelning, och skapar ett enormt läckage därigenom. Om du t.ex. spelar spel och samtalar med kompisar över t.ex. TeamSpeak så förs samtal (och ev. musik om du lyssnar på det) in i mikrofonen, och skapar därmed en dålig upplevelse för alla som du spelar med. Detta är verkligen en riktigt stor blunder, och är något som tyvärr drar ner betyget avsevärt. För ett gaming headset kan inte leva enbart på dess ljudkvalitet, utan det är ändå helheten som är målet, och om då ljud sipprar igenom på detta sätt, så förstörs halva upplevelsen bara där.

Interface, Användning & installation

Vad gäller användningen och installation, så är det verkligen plug-n-play. Bara koppla in headsetets 3.5 mm kontakter och kör! Inga drivrutiner eller inställningar behövs, utan redan från start så ligger allt rätt i nivåer. Självklart kan du ändra inställningarna i ditt ljudkorts programvara och därmed få fylligare bas, tydligare diskant m.m, men detta hänger mer på vad du har för ljudkort och tillhörande drivrutiner än headsetet i sig självt. Allt är som sagt enkelt att plugga in, och gör att vem som helst på vilken ”device” som helst kan använda sig av detta headset.


 


Specifikation

Headset – Dynamiska 50 mm element – Öppen konstruktion – Vikt: (med mic) 376 g – Frekvens omfång – 12Hz – 28000 Hz – Stereo 2.0 / Mic – Circumaural – Frekvens respons – 50-18000 HZ – Output: -40±3dB – Längd: (Headset) 1m (Audio control box) 2m – Kontakt: 4 polig 3.5 mm + Audio Control Box – 3.5 mm stereo och mic plugs.

Cirkapris – 1150 kr
Recensionsex tillhandahållet av Nordic Game Supply

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar