Razer Wolverine V2 Chroma

av Danny Larsen

Dags för oss här i Nördliv att greppa tag i och testa Razers nya Wolverine V2 Chroma. Kontrollen kan jämföras med en Xbox One Elite kontroller med fyra paddlar på baksidan, men också två knappar på toppen. Hur den känns i handen när man spelar i jämförelse med en Xbox Series X kontroller, är bara en av sakerna som vi kommer gå igenom nu.


Razer har ett par handkontroller ute på marknaden och det här är deras nyaste tillskott. Vi på Nördliv har inte haft tillfälle att testa deras tidigare handkontroller, därför var vi väldigt nyfikna på vad den hade att erbjuda när den damp ner i brevlådan.


Handkontrollen kan användas på din konsol eller PC, den kommer med en ca tre meter lång sladd som är avtagbar.

Det första som sågs när vi plockade upp den från dess låda var att den har liknande drag av Xbox egna handkontroller designmässigt, men det finns saker som skiljer dem åt ganska tydligt när man håller dem i händerna. Där Xbox har en överlag rund design fast med några raka sidor, kommer Wolverine i en än mer rundad formfaktor. Där händerna håller kontrollen finns en skön kurvatur som gör att den ligger bekvämt i handen, och baksidan är designad för att fingrarna ska kunna hålla om den på ett mer naturligt sätt.

Kontrollen kommer i svart utförande med handtag texturerade både på fram- och baksidan, till skillnad från Xbox som bara har textur på baksidan, vilket ger Razer-kontrollern ett bättre grepp. Det som verkligen gör att den skiljer sig från Xbox är att den har två extra knappar på ovansidan, samt att det finns fyra paddlar (knappar) direkt på baksidan av kontrollen. Dessa kan man välja i kontrollens programvara att mappa vilka knappar man vill till. Vill du att knappen som fyller på liv ska vara RB trigger-knappen istället för Y, är det enkelt att mappa om, och man kan smidigt fylla på liv utan att tänka på vilken knapp det brukade vara.

Blå RGB fick det bli nu.

Något som kommer synas tydligt är dess RGB slingor som går upp längs med den texturerade sidorna på handkontrollen. Om du vill ha pulserande regnbågsfärgad handkontroll, ja då kan du ha det. Vill du ha en färg som lyser konstant, ja då kan du ha det också. Detta gör att du kan anpassa kontrollen lite till hur du vill ha den och hur du vill att den ska lysas upp. Jag är inte själv en sådan fantast med RGB på prylar, men jag tyckte om att kunna ha den lysande grön när jag lade ifrån mig den. Även när man håller i handkontrollen kommer man se RGB:n.

Trigger-knapparna på ovansidan som man använder för att t.ex. skjuta i FPS eller gasa i bilspel, har en skjutknapp under sig. Genom att skjuta knappen fram och tillbaka väljer du om du kan trycka trigger-knapparna ända ner till botten eller halvvägs. När den är inställd för att bara gå ner halvvägs är den perfekt om du ska spela ett FPS som Deathloop då man snabbare kommer att kunna trycka iväg ett par skott. Drar man knappen åt andra hållet kommer trigger-knappen fungera som vanligt, vilket är perfekt om man vill gasa försiktigt i kurvorna när man kör Dirt 5. Det känns väldigt smart och smidigt att själv kunna välja mellan hur långt du ska kunna trycka dina trigger-knappar, helt beroende på vilket spel du spelar såklart.

Som nämnt ovan finns det fyra paddlar på baksidan, vilket är mer eller mindre fyra extraknappar som sitter på mitten av baksidan, och som man kan mappa till vilken knapp man än vill ha på dem. Perfekt om man vill ändra så att man trycker på dem istället för knapparna på framsidan, det är helt fritt fram till att anpassa knapparna till hur du vill köra.

Något som märks ganska tydligt är att man har lagt mycket tid på att kontrollens knappar ska vara så bra som möjligt, då de är tydliga och distinkta när man tryckt ner dem, och responsiva. Något som Razer har gjort är att man har kortat ner hur långt man måste trycka ner knapparna innan de registreras. Jag måste säga att jag tycker att knapparna på Wolverine kontrollen är bättre än Series X kontrollen. De känns som sagt tydligare och bättre i dess nedtryck, och dessutom mer responsiva.

Något som man också kan göra är att byta ut toppen på dess styrspakar från de som sitter från start mot två andra. De två extra som följer med när man köper handkontrollern är en som är lite högre, samt en som har en rundad topp. Det är uppskattat att det finns lite variation här – den långa kanske kan vara lämplig om man exempelvis vill ha lite mer precision när man siktar.

Programvaran Razer Controller Setup For Xbox finns att ladda ner på på din Xbox eller från Microsoft Store. Här kan du välja att mappa om dina knappar, hur känsliga dina styrspakar ska vara, och vilket färgschema du vill ha på din RGB. Programmet är väldigt simplistiskt och enkelt att arbeta i, och det är lätt att hitta i det. Om man har glömt hur man gör saker i det så finns dessutom en tutorial alltid tillgänglig.

Men det är dags att gå lite mer på djupet på några av punkterna jag nämnde ovan. I programmet kan man bland annat välja hur mycket kontrollen ska vibrera. Här kan man välja mellan tio nivåer av hur intensivt kontrollen skall vibrera, om ens alls. Du kan även fininställa hur känsliga dina styrspakar ska vara, till exempel om du vill ha fingertoppskänsla när du kör Sniper Ghost Warrior Contracts 2. Här kan du individuellt ställa in höger och vänster styrspak till hur känsliga de ska vara när du använder dem, för att passa din spelstil. Vill du ändra om någon av de sex extra knapparna är det bara att klicka på den du vill byta och välja vad för nytt du vill mappa till den. Tekniskt sett kan du mappa om Meny och View knapparna också, men det kanske är att gå över styr.

Ställ in dina knappar.

På det stora hela kan jag inte sticka under stol med hur bra Wolverine V2 Chroma handkontrollen är. Den ligger bra i handen och har en god tyngd, och knapparna är responsiva och känns riktigt bra. Du har valmöjligheter att ändra om de extra knappar som finns på kontrollen, och sen piffa till den med lite RBG. När jag har spelat med den har det fungerat suveränt och allt jag önskar just nu är att den hade varit trådlös (men det är bara en personlig preferens). Även fast det är en liten slant man får lägga för kontrollen, kan Jag inte annat än att lovorda Razer för ett riktigt bra jobb med den här handkontrollen.


Specifikation
CONNECTIVITY
  • Wired connection
  • 9.8 ft / 3 m wired cable with strain relief
CONFIGURATION APP Yes
MULTI-FUNCTION BUTTONS 6 remappable multi-function buttons
MECHANICAL ACTION BUTTONS Razer™ Mecha-Tactile Action Buttons and Razer™ Mecha-Tactile D-Pad
INTERCHANGEBLE DPAD None
INTERCHANGEBLE THUMBSTICKS Yes
TRIGGER STOPS Hair Trigger Mode with trigger stops
AUDIO OUTPUT 3.5 mm analog audio port compatible for Xbox and PC (Windows)
MICROPHONE INPUT 3.5 mm analog audio port compatible for Xbox and PC (Windows)
CARRY CASE None
BATTERY LIFE None
WEIGHT 0.595 Ibs / 270 g
DIMENSIONS Length x Width x Height

  • 6.35″ x 4.16″ x 2.55″
  • 161.5 mm x 105.8 mm x 65 mm

Recensionsex tillhandahållet av Razer. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

-Razer Wolverine V2 Chroma. Lägsta pris 159.99 Euro enligt Razer 2021-10-11.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar