Patriot Viper V530

av Martin "Fyghar" Johansson

Alright, jag ser en gamingmus som påminner mig om något som Batman skulle använda sig av. Frågan är om den är praktisk att använda eller om den bara ser bra ut. Dags att ta reda på det! 


När jag packar upp V530 blir jag först lite förvånad, för designen påminner mig mer om en modern Batmobile än en gaming mus – och jag gillar det. Jag har i tidigare recensioner pratat om att jag vill att designers utmanar sig själva och inte bara kör på vad som fungerar på marknaden just nu. Det är därför kul att se när designen för V530 sticker ut så pass mycket från majoriteten av gamingmöss som finns på marknaden. Musen är mestadels svart med några vita delar där LED-belysningen lyser igenom, den har även en rödsvart USB-kabel som kanske inte riktigt passar in, men det fungerar. Det går en linje runt hela musen där ljuset skiner igenom vilket gör den lätt att hitta i mörkret om man nu inte har bra belysning när man spelar eller om man föredrar att spela i mörker. Utöver linjen lyser även Vipers logga, scrollhjulet samt knapparna som ändrar DPI. Jag gillar som sagt designen och den är även bekväm att använda, men jag tror inte den kommer passa de som använder “klofingergreppet”. Det kan fungera, men jag tror nog den är bekvämare för de som vilar fingrarna över musen.

Det är lite tyngd i V530 och man märker av det när man lyfter den. Jag känner dock inte att tyngden hindrar mig på något sätt eller att den är obalanserad utan ligger i mitten av musen. Den glider bra längs med musmattan, men jag tror den kan bli lite jobbig att använda för de som ofta behöver lyfta på musen av olika anledningar när de använder den. Man behöver inte påfresta handleden mer än nödvändigt. Den optiska sensorn hänger med bra när jag spelar eller surfar och jag har inga bekymmer med delay, att knappar inte svarar eller att sladden är i vägen.

Det finns åtta olika knappar på V530. Det är de vanliga knapparna, höger, vänster, scroll DPI +, DPI – samt två knappar på sidan. Det finns även en knapp på undersidan som återställer DPI:n om man skulle vilja det. Alla knappar är responsiva och fungerar bra, jag tycker inte heller att jag behöver trycka särskilt hårt för att de ska reagera och klicka till. Det finns en programvara för att kunna justera knappar, macro, belysning etc. men jag kan av någon anledning inte ladda ner det. Lite surt är det för jag hade gärna sett vad mer jag kan fixa och dona med.

För sin prislapp är det här en bra gamingmus. Kommer den att passa alla? Nej, men helt ärligt, finns det något som passar alla? Jag tycker dock att den gör det den ska och för sin prislapp runt 200 kronor kan jag gott rekommendera den som ett Bra Köp!

Specifikation

SPECIFIKATIONER:

Vikt: 132g
Storlek: 4,2 x 7,1 x 12,9 cm (H x B x D)
Anslutning: USB
Max DPI: 4000
IPS: 60
Polling Rate: 500 Hz

Recensionsex tillhandahållet av Patriot. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar