Xtrfy XG-M2

av Carl Holmer

Xtrfy har för mig varit ett märke som stått lite tyst i bakgrunden och inte gjort så mycket väsen av sig. Företaget startades 2013 och har sedan dess lanserat en mindre skara produkter med bland annat möss, tangentbord och musmattor. Just utifrån denna anledning så fann jag det intressant att se hur Xtrfy kunde prestera gentemot branschens  giganter. Låt oss ta en liten närmre titt på Xtrfy XG-M2!

Design och byggkvalité
Först och främst kan man se att Xtrfy valt att gå med en symmetrisk design menad för högerhänt bruk. Längs med överkanten där pek- och ringfinger samt handloven vilar ser man en väldigt greppvänlig gummibeläggning. På vardera långsida ser vi en räfflad gummipanel som sträcker sig runt musens främre kortsida.

capt2ure

Tittar vi närmre på knapputbudet ser vi inte heller här så mycket utöver de vanliga. Två knappar på vänsterflanken där tummen vilar. Höger- och vänsterklick , scrollhjul och slutligen plus och minus knappar i överkant. De två sistnämnda agerar som DPI brytare där man kan byta mellan fem olika steg
(400/800/1600/3200/4000) som indikeras av olika färger. Slutligen har vi en trevlig broderad sladd som matchar ljussättningen på musen.

capture

Känsla och hantering
XG-M2 är i särklass den minsta musen jag testat hittills, och det är absolut inte något negativt från min sida. Jag har personligen inte speciellt stora händer så den övergripanden storleken faller mig precis i smaken. Precis som vi såg på Rival 300 så har musen en inbuktning i mitten och så breddar den ut sig mot bakkanten. Detta kombinerat med den mycket greppvänliga gummibeläggningen så ger det en väldigt bra helhetsergonomi. Musen är definitivt menad för ett klo- /fingergrepp, så ni med större händer som föredrar ett handlovsgrepp borde kanske titta på andra alternativ. Men i mitt fall så är ergonomin näst intill perfekt.

Mjukvara, eller snarare avsaknaden av mjukvara
Jag håller fortfarande fast vid att tillhörande mjukvara till möss inte har så mycket användning efter att du justerat dina inställningar första gång. Därför får musen inga minuspoäng i den kategorin. Uppdateringsfrekvens ställer man in med en brytare på undersidan (125/500 och 1000Hz) och DPI justeras med de tidigare nämnda plus och minus knapparna under scrollhjulet. Å ena sidan kan man inte finjustera DPI då man är fast vid de steg som finns tillgängliga (400/800/1600/3200/4000). Detta är å andra sidan de steg som är de vanligaste DPI inställningarna som brukar användas.  Sen får man tänka på att musen får mer av en ’plug and play’ finess där det bara är att koppla in och sedan börja spela.


Specifikation

5 knappar – Högerhänt design – Pixart PMW 3310 optisk sensor – 3-zon LED-belysning – Omron brytare – On-the-fly CPI justering (400/800/1600/3200/4000) – Uppdateringsfrekvens: 125, 500, 1000 Hz – Responstid: 1 ms – IPS: 130 – Max acceleration: 30 g – Teflon dynor – Gummibelagda ytor – 2 meter broderad kabel – Vikt: 112g – USB anslutning – OS: Windows ME/2000/XP/Vista/7/8/10, MacOS – Garanti: 2 år

Cirkapris – 649 kr
Recensionsex tillhandahållet av Xtrfy

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar