VR Ping Pong Pro

av Danny Larsen

Efter att ha spelar Everybody’s Golf VR tidigare i år, så fick jag ännu ett sportspel att sätta tänderna i. Denna gång så ska jag få stå och svinga mina Move kontroller och försöka träffa en liten vit boll i VR Ping Pong PRO. Frågan är om hur bra det kommer gå för mig och kommer jag att ens kunna slå tillbaka bollen och få en enda poäng?


Om jag ska vara helt ärlig så var jag inte så himla sugen på att ta mig an ett Ping Pong spel, dels för att jag suger så fett på det i verkliga livet och att jag inte hade förtroende i att det skulle kunna fånga känslan man får när man använder ett riktigt racket och boll. Första gången jag testade på det så hade jag mina kära kollegor och vänner Fredrik och Carl över. Båda tog båda på sig VR-headsetet och svingade lös i spelet, den som blev mest investerad i spelet då var Fredrik som hoppade runt i min lägenhet svingande vilt (var väldigt rädd att jag skulle vara nöd att köpa ny tv och besöka honom på sjukhuset när han höll på att trilla över mitt vardagsrums bord).

Jag var lite negativ och inte så pepp på att köra då; kör helst VR-spel i lugn och ro när jag är själv och kan se dum ut. Jag måste säga att efter mitt första intryck ihop med Fredrik och Carl (som ej var så positivt), så fick jag en betydligt bättre bild av spelet och vad det hade att erbjuda – något som kom att ändras när jag helt enkelt tog tag i det hela.

Något som måste göras är att gå in i inställningarna för spelet och leka runt med hur nära/långt ifrån racket skulle vara från kroppen i VR, hur när man står pingisbordet i VR, hur lång man är i spelet och hur vinklat racket ska vara för att bäst träffa bollen. Dessa saker fick jag som sagt testa runt med tills jag var nöjd med att mitt spelande skulle vara optimalt för hur jag spelar. Efter detta så kan jag säga att det gick så mycket bättre och att jag kunde nu med stor säkerhet träffa och slå tillbaka bollen, även få in en poäng eller två här och där.

Spelet har en lätt taktil känsla av att du träffar bollen, då din Move kontroll vibrerar lätt till när det händer. Hade gärna sett att det hade varit lite mer tydligt. Något som man behöver göra är att sakta men säkert testa sig fram på hur man ska träffa bollen och hur mycket kraft man ska använda för att svinga. För jag kunde se när Fredrik och Carl svingade att det ibland behövdes inte mycket för att bollen skulle flyga all världens väg och jag märkt själv av det medan när jag spelade. Det är en balansgång där man får köra försiktigt så att man får bollen över nätet eller ut i en buske, detta då sensorerna i Move kontrollen lätt kan tro att du gör en snabb sving fast du kanske bara rör handleden snabbt i en kort ark.

Men om vi ska se över vad spelet har att erbjuda så har vi faktiskt ganska mycket vi kan leka runt med, vissa saker som faktiskt fungerar och vissa som i skrivandets stund inte gör det. Sett till olika banor där vi kan köra mot en AI-styrd motståndare så har vi fem stycken för enbart singelspel. Här är skillnaden mellan dem alla bara till det visuella, där man på alla banor kan välja mellan fem svårighetsgrader och på den högsta så är det (för mig) nära nog omöjligt att vinna. Här kan man dock sakta men säkert gå igenom de olika banorna och se hur långt man kan ta sig; allt medan man försöker vinna så gott det går. När man vinner så kan man låsa upp nya designer på ditt racket och på bollarna. En visuell belöning som man ser på direkten; vilket är ett litet incitament till spelet.

Sedan så har vi Arkad-läget, där vi i nuläget har fem stycken olika lägen vi kan leka med. Vi har t.ex. ”Bowling”; här får vi burkar uppställda på andra sidan bordet och så ska vi försöka att slå ner så många vi kan. Vi har ”Wall”*; här ska vi bara försöka att slå bollen fram och tillbaka så många gånger vi kan oavbrutet och få poäng för varje gång vi lyckas. Vi har även ”Broken”; här så blir det svårare ju längre man slår bollen över nätet. Varje gång du lyckas slå den över så försvinner den biten av bordet du träffat och man får mindre och mindre bord som man kan slå över till (men blir mest problem om man har väldigt långa bolldueller). Sedan så finns det även ”Hit the Point”; här så får vi en måltavla på andra sidans bord och det gäller för dig att försöka träffa så nära mitten av måltavlan för att få högre poäng. Dessa är några av dem som finns från start; även om det även finns markerat en ”Coming Soon” i listan, så det kommer väl komma fler tillägg eller DLCs.

Sedan så har vi såklart multiplayer eller online-delen av spelet. Det finns en ren ”Multiplayer” där du bara kan köra mot någon annan som är online och vill köra mot en mänsklig motståndare. Sedan så finns det också ”World Cup” där du ska kunna körade rankade matcher mot andra beroende på svårighetsgrad. Problemet är att jag ej har kunnat köra någon av de online delar av spelet då jag ej kan hitta någon annan att spela med, antingen så kör ingen multiplayer eller World Cup, eller så är det ingen annan som kör VR Ping Pong PRO på Playstation 4 som det är vad jag recenserar spelet på.

Spelet tar en stund att komma in i och man måste verkligen lägga tid på att få till det så att man kan svinga rätt och träffa bollen (i VR) och sedan lyckas vinna matcher. Spelet är inte det lättaste att spela då vi befinner oss i en virtuell värld och ibland så svingar man handen bakom ryggen och kameran tappar kontakten; här så kan det vara mycket smidigare att köra på PC då de har fler lighthouses (sensorer som ser vart din kontroll är i 3D rymden). Då man bara har en sensor eller kamera framför sig så kan den ibland tappa kontakten och att man då missar slaget. Men när man väl kommer in i spelet så är det faktiskt väldigt kul att köra och man blir lite tävlingsinriktad och vill slå sina tidigare highscore eller bara spöa skiten ur en av AI-spelarna, när man väl lyckas så blir det att man knyter näven och halvt ropar ut ”- YES!!!”.

VR Ping Pong PRO är ett kul spel när man väl kommit in i spelet och har gjort inställningarna så att spelet passar dig bäst beroende på dina preferenser. Dock så är det lite tråkigt att ingen av online-delarna gick att testa på. Något som var kul är att de har med arkad-lägena, där man kan bryta av det vanliga spelandet med de småroliga lägena Bowling eller Broken.

Är jag mycket bättre på Ping Pong nu . . . Nej så är inte fallet, men jag hade i alla fall väldigt kul när jag körde.


Specifikation

Denna recension baseras på Playstation 4 versionen.
Spelet finns även till PC.

VR Ping Pong Pro. Lägsta pris 312 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-11-29.

Recensionsex tillhandahållet av Merge Games.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar