Hem ArtiklarKrönika VR = Arkadhallarnas återkomst?

VR = Arkadhallarnas återkomst?

av Fredrik Olsson

Som alla vet så är 2016 året då de virtuella världarna på allvar ska komma till konsumenterna. Men är det också startskottet för en comeback?

Under året som kommer så kommer flertalet VR system dyka upp i konsumentversioner; Playstation VR, Oculus Rift och HTC Vive är de större av dessa, vilka vars mål är att bli en alldaglig del av våra spelupplevelser.

bigvive-166x166 oculus-166x166project-morpheus-headset-two-column-01-ps4-us-8dec15-166x166

Dock så har många frågor ställts på hur prestanda, pris och benutrymme kommer spela in i lanseringen av många av dessa. Kommer det vara uppenbart för många att införskaffa ett VR headset för 4-5000 kr? Kommer vår befintliga hårdvara ens kunna leverera upplevelserna på det sätt de tänkts? Och framförallt kommer vi ha plats i hemmet för ett system som i vissa av fallen kräver större yta än t.o.m Microsofts Kinect?

Här kommer då min önskan och förhoppning; att arkadhallar kommer tillbaka in-full-glory.

Tänk er själva att åka upp på stan, betala en femtiolapp och verkligen få en skön upplevelse i exempelvis en timma. För hittills har spelen som visats upp, bestått mest av korta rena upplevelser än direkta 100 timmars spelsessioner.

JT3A1926-Version-2-300x200 tumblr_lr1i6jesWL1qmazzg-333x222maxresdefault-300x169

Därför skulle det vara väldigt kul att se spelhallarnas återkomst där vi dels kan få större utrymme, men även inte vara tvungna att själva lägga ut pengar, utrymme eller ev. uppgraderingar till datorn. Sen är det ju också en större social aspekt till arkadhallarna, vilket vore kul att se igen.

Jag hoppas därför att VR spelens återkomst (vi hade för 20 år sedan en högst rudimentär form av VR) slår stort och gör att förutom alla early-adopters även finns möjlighet för de som gärna provar en halvtimma-timma enbart.

Så ge oss tillbaka arkadhallar, denna gång med VR upplevelser 🙂


Vad tror du om VR systemens framtid? Kommer de slå stort, eller kommer de få en tynande tillvaro precis som Kinect systemen? Maila gärna in vad Du tycker/tror om VR systemen.
Och vad tror du om arkadhallar. Är detta ett sätt för de att komma tillbaka, eller är den tiden helt förbi?

Nå oss på info@nordlivpodcast.se

God fortsättning!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar