Hem ArtiklarKrönika Haters! Gamers med konservativa tankar!

Haters! Gamers med konservativa tankar!

av Fredrik Olsson

Haters och hur spelares konservatism hämmar!

Hater” – En person som helt enkelt inte kan vara glad för någon annans framgång. Så istället för att vara okej med detta, så är de noga med att exponera fel hos den andra personen.

Förutfattade meningar är extremt svårt att bli av med. Det vet jag, men jag vill ändå uppmana gamers att bli mer öppna. Något som man borde tycka var legitimt och sanning redan nu, utifrån vår historik i att ses som utstötta, nervärderade och många gånger kallade för  olika saker. Om det så var i fult tonfall orden nörd, geek eller tönt.

Just på grund av detta så är det ändå så att det tråkigt nog finns väldigt många spelare som är rena haters. Och det syns inte bara i spelsammanhangen i sig; under spelomgångar i CoD, DOTA eller andra kompetitiva spel. Utan även i vanliga samtal mellan ”olika” typer av gamers.

Det rackas ner på nybörjare, kvinnor, unga, och utländska personer. Och allting i en nästan vedertagen tystnad.

Detta hat går vidare in i nörddomen; i hat mot anime-älskare, lajvare, Warhammer samlare, broonies eller vilken annan ”nördig” nisch ni kan finna.

Men vi kan ta oss vidare. Ut ur detta träsk av hat.

Som spelare idag, så står vi inför så många val och möjligheter att alliera oss med specifika sidor. Är du en pc master race spelare, en konsolspelare, gillar du RPG eller sport, playstation vs xbox och så vidare.

Det finns jämt ett läger man trycks in i. Och visst, vi har inte alltid möjligheterna att förse oss med kunskap i de olika lägren. Dvs. vi kanske inte har råd att ha både PC och konsol, köpa alla spel eller testa alla handkontroller efter vilken som är bäst. Men vi kan ändå hålla oss jordfasta och öppna.

Hur svårt kan det vara?

Jag ber om en uppmaning, till er som lyssnar på vår pod Nördliv, Och till er som inte gör det. Människor som idag kallar sig gamers. Eller varför inte Nördar. Eller helt enkelt människor som älskar att förkovra sig i ett specifikt ämne. Prova på nya saker!

Ta tid med en av de saker ni hatar på.

Några exempel

– Xbox kontrollern är bäst, Playstation kontrollen suger! Testa och jämför och förstå skillnaderna; fördelar och nackdelar.
– PC är bäst, konsol är för casualspelare enbart! Testa en konsol hos en kompis och bilda din egen uppfattning. Se till enhetens styrkor och basera ditt dömande utefter det.
– Spelserie X är bäst för det kom för 20 år sedan, och spelserie X idag är massproducerat skit! Prova båda spelserierna om det går och skapa din egen uppfattning. Och ta i beaktande att tidens tand i spelsammanhang kan vara hård. Så ha förståelse för spelets styrkor dels i nutiden. Men också i tiden som det såg sin release.

kontrollers

Varför pratar jag om detta?

Vi har nu kört Nördliv i ett halvår, och har märkt hur lyssnares smak inte bara färgar av sig på spelen som de älskar berätta om. Men också hur spelen som är deras motpol hanteras och berättas om. Hur fanboys och fangirls ibland snöar in sig så pass att de inte ser träden för skogen. Vi lever i en underbar tid med många olika spelplattformar och spelupplevelser och blir blinda för den enorma mångfald av spelupplevelser där ute.

Ett Nördliv upprop!

Därför ville jag ge ett utrop från oss på Nördliv; Om att Vi vill fortsätta vara öppna inför alla spel Vi kommer ta itu med.

Att behandla dessa utifrån våra smaklökar, och i största möjliga mån, ge ett samlat och välinformerat intryck på de spel vi tar upp. Oavsett om vi sågar det eller hyllar det, så ska det vara lätt att se att vi ser till både spelets brister och dess tillgångar.

Vi kan inte komma undan våra fablässer och smaker, men vi kan vara mer öppna mot spelen som ”tar” emot.

Så gå med i detta upprop och prova även Du på nya spelupplevelser.

Mer nyanserade åsikter och förståelse kommer att radera era inbyggda haters, och få er att säkerligen se på spelmediumet i helt på ett helt nytt sätt.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar