Hem RecensionerTillbehörsrecensionerPowerbank/Laddning Trust Qylo Fast Wireless Charging Pad | QI-laddare

Trust Qylo Fast Wireless Charging Pad | QI-laddare

av Danny Larsen

Trust Qylo är den senaste QI-Laddaren som jag nu har fått använda i min vardag, kanske inte den svåraste prylen att testa på. Men vad har den för funktionalitet och hur väl passar den in på mitt skrivbord, och är en större yta bättre för laddningen eller inte?


Det vi får i den lilla förpackningen är laddningsplattan och dess USB-kabel. Med andra ord allt som behövs. För smidigheten med dessa QI-laddare är att du kan plugga in dem i datorn, vägguttaget eller din konsol och sen kan du börja ladda din mobil. Sladden är lång nog för att man kan koppla in den i datorn under skrivbordet och utan problem dra sladden upp till laddningsplattan på skrivbordet.

QI-laddaren kommer i fem färger: vit, svart, rosa, blå och turkos. Den vi fick till oss är den vita versionen, men kul att se att den kommer i lite varierande färger så att man kan matcha den till vart man kommer att ha den. På mitt helsvarta bord syns den klart och tydligt och är svår för mig att missa bland alla sladdar, headset och andra saker jag har liggandes.

Sett till dess design är den en cirkulär platta som är ca tio cm bred och sex millimeter hög. Den är något större i omkretsen än Deltacos QI-1032 som jag vanligtvis har liggandes på bordet. Den största skillnaden dem emellan (förutom storleken) är att Qylo har LED som pulserar lätt när man lägger mobilen på laddning. Om du undrar om den kommer lysa hela tiden den laddar och ev. vara ett störningsmoment, så nej det kommer den inte vara. Qylo lyser bara den inledande stunden av laddningen (ca 20 sekunder) och sen stängs belysningen av.

Vad du får i lådan.

Belysningen används också som en varning om du råkar lägga något annat ovanpå QI-laddaren. Om du t.ex. råkar lägga din powerbank på den kommer LED:en börja blinka. Det är en bra funktion som hindrar att man ställer eller lägger något på den som kan skada plattan.

För att kunna ladda mobilen måste du först och främst se till att din mobil har stöd för att du ska kunna använda QI-laddaren (äldre modeller har det inte). När du kopplar in laddaren i en USB-port (på t.ex. din dator eller konsol) kommer du att få ut standard laddning som är på 5W (varierar beroende på vad för typ av mobil man har). För att få ut snabbladdning 10W som den har stöd för måste man plugga in den i ett uttag med en adapter. Jag använder min gamla Apple-laddare och vips får jag snabbladdning på mobilen. Visst går det snabbare om jag har den kopplad i väggen, men smidigheten med dessa QI-laddare är att jag kan ha den liggandes på skrivbordet nära till hands, istället för nere på golvet eller i hyllan.

Om du har ett skal på din mobil behöver du ej plocka av den för att kunna ladda, du kan bara lägga mobilen på QI-laddaren så fungerar det. Väldigt smidigt.

Eftersom Qylo är större än min ordinarie QI-laddare tänkte jag att den kanske har en större yta där den laddar, men så är det inte. När man ska ladda måste man lägga mobilen exakt över dess laddningsyta. Om man undrar om det kommer vara ett massa lirkande med att få den rätt, så nej. Redan efter ett par försök lär man sig hur mobilen ska ligga för att laddas. 

Utöver dessa aspekter har den även övertemperatursskydd mot överhettning, under- och överspänningsskydd samt kortslutningsskydd.

Trust Qylo är en bra QI-laddare som gör precis vad den ska göra, varken mer eller mindre. Den kommer i flera färger som gör att du kan välja den färg dom passar bäst in i din omgivning. Att den även har dess LED som blinkar om jag råkar ställa något som inte ska vara på den är en bonus. För dig som vill ha en bra och enkel QI-laddare är den här klart varmt rekommenderad. Vill man ha QI-laddare som är mer avancerad får man leta efter en annan produkt och då så kommer det kosta betydligt mer, men här får du vad du behöver för en riktigt bra prisbild.


Specifikation

 

     

General
Height of main product (in mm) 100 mm
Width of main product (in mm) 100 mm
Depth of main product (in mm) 60 mm
Total weight 56 g
Weight of main unit 56 g
   

Features
Fastcharging for brands Apple, Samsung
Fastcharge yes
Special features Night mode
 

Protection
Protections over-charge, over-current, over-heat, over-load, short-circuit
     

Wireless charging
Qi-certified yes
Wireless charging technology version Qi 1.2.4
Wireless charging technology Qi
Active cooling no
Foreign object detection yes
  

Input
Power source USB
Input port micro-USB
 

Output
Wireless power output modes 5W, 7.5W, 10W

Recensionsex tillhandahållet av Trust. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar