Hem RecensionerSpelrecensionerNintendo The Outer Worlds: Peril on Gorgon | DLC

The Outer Worlds: Peril on Gorgon | DLC

av Fredrik Olsson

Vi känner alla till de där typiska tillfällena när man hittar en avskuren arm, hållandes ett kryptiskt meddelande. Ja, verkligen vardagsmat! Eller nja, kanske inte! Nåja, detta är bara starten för detta lilla äventyr som är Peril on Gorgon! Be afraid, be very afraid!


Peril on Gorgon är The Outer Worlds nya DLC, som försätter dig och dina kära kamrater på den ogästvänliga planeten Gorgon. Här ska ni lösa det mysterium som ges av den ännu mer mystiska kvinnan Minnie Ambrose. Ja, det är ett uns av Agatha Christie och ytterligare ett uns Sci-fi äventyr som tillsammans gör detta DLC. Frågan är bara om det räcker hela vägen!

Vad tusan är detta?

Vid första anblick verkar det vara bara ett kort äventyr, på tre-fyra timmar. Men efter två genomspelningar med två olika karaktärer, står det klart att Obsidian kan det här med att utveckla ett sammelsurium av trådar – alla med olika slut. Men först och främst tar vi lite tråkig fakta… ja, för vad får man exakt i detta lilla expanderande äventyr? Förutom tre platser på planeten Gorgon, är det nio nya huvuduppdrag, ett par stycken sidouppdrag, samt en uppsjö med vapen, ’perks’ och erfarenhetsnivåer (nu kan du nå level 33) – samt givetvis olika sätt att ta sig igenom de olika uppdragen, precis som i grundspelet ’The Outer Worlds’.

Huvuduppdraget som leder dig till Gorgon är mysigt – och har den där auran av ”who-done-it”, samtidigt som man nystar i något som handlar om ett obskyrt vetenskapsprojekt. Det har gott om lustiga dialoger, kufiska karaktärer och framförallt en skön planet, som förser dig med en färgsprakande ’setting’. Problemet är speltiden – för även om du självklart kan spela om uppdragen och få andra dialoger med mera, kommer väldigt många spela just denna berättelse bara en gång, och då blir frågan snarare… är det värt pengarna?

Minne in action!

I nuläget går detta DLC på 154 kronor på Epic Games Store, vilket jag personligen finner vara ett överpris. Är det välgjort? Ja. Är det med bra omspelningsvärde? Jovars… Men för den slanten kan man få ett fullprisspel – även om det kanske inte är ett trippel-A spel direkt. Visst, expansionspasset kostar 249 kronor, och då får du både detta DLC, och det kommande DLC:et ”Murder on Eidanos” som kommer under 2021. Det är beundransvärt hur varierade spelomgångarna kan bli utifrån vilken typ av karaktär man har, så förstå mig rätt – Obsidian har gjort ett bra jobb här. Men för mig som mer är ute efter att göra bokslut på spelen jag spelar, så lockar inte omspelningar lika mycket – då jag känner att storyn jag fick, liksom är min story. Visst, det är välskrivna dialoger och röstskådespeleriet håller fortfarande ganska adekvat – för att inte tala om spelets (och DLC:ets) ljudbild samt det visuella som jag personligen finner väldigt estetiskt tilltalande. Jo, det är en kort historia, med mycket omspelningsvärde, som gömmer en och annan rymddrog. Vill du ha mer av samma vara och känner att den i mina ögon överprisade slanten utan problem kan betalas – ja kör i vind. Oss andra ska nog snarare avvakta tills en rea på expansionspasset. Det är ändå i grund och botten goa grejer… bara lite av det.


Specifikation

Denna recension baseras på Epic Games Store versionen.

The Outer Worlds: Peril on Gorgon (DLC). Lägsta pris 154 kronor enligt Epic Games Store 2020-09-16.

Recensionsex tillhandahållet av Obisidan Entertainment.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar