Hem RecensionerSpelrecensionerNintendo The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics

The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics

av Peter Tjernström

The Dark Crystal har ett rykte… Det är en serie som många är stora fans av och har haft en inverkan på mångas syn på fantasy. Personligen har jag aldrig sett filmen eller serien, men har hört mycket om båda. Med släppet av den nya serien måste man såklart också släppa ett spel… Om jag låter negativ så finns det en anledning. Låt oss börja.

Inledningsvis verkar The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics (kommer nu kallas The Dark Crystal) lovande. Ett taktiskt spel där du i ordentlig X-Com stil leder soldater mot fiender. Spelet följer samma story som TV-serien där fågelrasen Skeksis börjar offra personer till den mörka kristallen för att förlänga sina liv.  Du tar dig runt världen som karaktärerna Rian Drea och Deet för att starta uppror mot Skeksis, för att stoppa dessa offer. Det kan ju inte vara så svårt att lyckas med detta eller hur? Tydligen så är det svårare än vad man tror. The Dark Crystal introducerar dig till många vanliga klasser i stil med soldater, spejare och magiker. Dessa kan använda olika förmågor och det går att byta hos varje soldat vilken slags klass de innehar. Efter man når specifika levlar med dina karaktärer låser du upp mer avancerade klasser som har andra förmågor, samt att du kan välja en sekundär klass. Detta är ett häftigt och smidigt system för dig att ändra på dina karaktärer hur du vill.

Med dessa klasser kommer såklart utrustning. De olika klasserna kan använda olika typer av utrustning vilket förbättrar olika stats; såsom träffchans, chansen till kritiska träffar samt din skada. Utrustningen kan du hitta efter uppdrag eller köpa i affären där du kan spendera pearls som du också hittar efter varje uppdrag och är din valuta som du använder endast i affären.
Spelets olika system utanför striderna är i sig av en standard design. Det har allt jag förväntar mig av liknande spel, men ingenting som får det att stå ut bland mängden. Det är också här vi kommer till det stora problemet som är striderna.

The Dark Crystal består i princip bara av strider. Mellan varje uppdrag du tar dig in i får du kanske lite story berättat för dig och du levlar upp dina karaktärer, men annars går du bara från fight till fight. När man väl spelar striderna känns också dessa väldigt tråkiga. Den grafiska designen med de olika ljudeffekterna ger inte någon effekt och det känns inte som att du egentligen attackerar något. Animationerna finns men de är så slappt gjorda att du kunnat tro att din karaktär försöker klappa fienden. Att styra striderna är inte heller helt lätt. Man noterar snabbt att spelet är designat med konsol i sinnet då alla saker du gör väljs från ett hjul. Detta hjul har fått mig att flera gånger gå fel, skjuta på en fiende fast jag bara ville kolla hur långt en förmåga når och gett mig mer frustration än en dålig save i X-Com. Att kalla detta aktionshjul dåligt designat vore en snäll sak att säga.

Tydligen avslutas inte uppdrag när det är slut på fiender…

Grundsystemen för ett bra spel finns här! Dock så känns det som att allt vid namnet grafisk design har undvikits så mycket som möjligt. The Dark Crystal är ett spel som känns billigt och egentligen mer som en snabb cash grab då serien släppts nyligen.


Specifikation

Denna recension baseras på PC versionen.
Spelet finns även till Xbox One, Playstation 4 och Nintendo Switch.

The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics. Lägsta pris 178 kronor enligt Steam.com 2020-02-10.

Recensionsex tillhandahållet av BonusXP.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar