Hem NyheterTillbehörsnyheter Razer ställer upp i kampen mot COVID-19

Razer ställer upp i kampen mot COVID-19

av Redaktionen

Även Razer ställer upp i kampen mot det elakartade viruset – genom att stötta små som stora företag!

Razer kom ut med att de lovar att stödja affärspartners, både nuvarande och framtida, genom den ekonomiska nedgång som orsakats av Coronavirussjukdomen (COVID-19).  Razer har inrättat en fond på 50 miljoner dollar för att hjälpa till att stärka affärspartner och hjälpa dem genom de utmaningar som Covid-19 har medfört.

Razer kommer att distribuera upp till 50 miljoner dollar inom 2020 genom tre huvudsakliga supportdelar inom ekosystemet – Razer Gold, Razer Fintech och zVentures. Fonden kommer att delas över dessa tre delar i form av ekonomiska bidrag, kassaflödesstöd och investeringar. Detta initiativ kommer också att ge företag tillgång till Razers interna ekosystem för hårdvara, mjukvara och tjänster med över 80 miljoner registrerade användare över hela världen och målet är att skapa en positiv affärseffekt genom allianser och partnerskap.

”Det finns många växande konsekvenser med COVID-19 på den globala ekonomin och det påverkar alla från alla samhällsskikt,” säger Razer-grundaren och VD Min-Liang Tan. ”Vi ser att det bästa sättet för oss att göra vår del är att stödja våra affärspartners som börjar med vårt ekosystem.”

Hela tanken är i korthet att Razer alltså vill hjälpa företag med kassaflödesproblem under tiden COVID-19 härjar, i både förebyggande som retroaktivt sätt, vilket förhoppningsvis helt enkelt håller många företag flytande under tiden.

Stöd kommer att tillhandahållas genom tre affärsdelar:

Razer Gold

Som en av de största virtuella valutorna för allt digitalt innehåll inklusive spel och underhållning med över 3,4 miljoner kanalsberöringspunkter i 130 länder över hela världen kommer Razer Gold att ge stöd till nuvarande och nya innehållspartner genom marknadsföringsbidrag och andra omedelbara kassaflödesåtgärder som kontanter -betalning, kontantrabatter, specialräntor och reducerade avvecklingsperioder från 30 till 15 dagar. Razer kommer också att utforska potentiella investeringsmöjligheter i kanal- och innehållspartners.

Razer Fintech
Razer Fintech är ett av de största offline-till-online digitala betalningsnätverken i Sydostasien och har bearbetat miljarder dollar i totalt betalningsvärde sedan starten 2018. Razer Fintech kommer att använda båda sina affärsvertikaler för detta initiativ.

Razer Fintechs B2B-vertikala, Razer Merchant Services (RMS) kommer att hjälpa nya och befintliga köpmän och plattformspartners via kassaflödesassistans, avgiftsavvikelser och anpassade marknadsföringsprogram för viktiga tjänster och online-företag. Razer Fintechs B2C-vertikala, Razer Pay kommer att erbjuda specialpaket som reducerade priser och mervärde-kampanjer. Dessutom kommer Razer Fintech selektivt att utforska potentiella investeringsmöjligheter med nystartade företag och företag.
Razer Fintechs mål är nära anpassade till Covid-19 Fintech-initiativ tillkännagivna av Singapore FinTech Association (SFA) och Monetära myndighet i Singapore den 8 april 2020. Razer Fintech och SFA kommer att samarbeta för att hantera de identifierade nyckelfrågorna, som är 1 ) Spara Fintech-jobb 2) Sänka affärskostnader 3) Underlätta försäljning och 4) Stimulera finansiering och identifiera Fintech-företag som skulle dra nytta av detta program.

zVentures
zVentures är Razers företagsföretag och en integrerad del av Razers strategiska investeringsverksamhet. zVentures kommer att fokusera sina investeringsinsatser på företag med teknik avsedd att bekämpa COVID-19 eller stödja människor genom pandemin. Detta inkluderar företag inom sektorer som autonom mat och dryck, leverans och logistik och sjukvård.
Genom de åtgärder som företaget vidtar kommer Razer att se till att affärspartner kan upprätthålla och upprätthålla en stark marknadsposition genom COVID-19-utbrottet. 


Förhoppningsvis så hjälps många av detta, och oavsett om man ser det cyniskt (som ett sätt att ev. utnyttja läget) eller inte – så står det ändå klart att Razer åtminstone gör något, vilket är högst hedersvärt i dessa tider, även om det primärt gäller deras nuvarande partners.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar