Hem NyheterTillbehörsnyheter Logitech tar fram ny typ av mus | MX Vertical

Logitech tar fram ny typ av mus | MX Vertical

av Redaktionen

Idag meddelar Logitech att de lanserar Logitech MX VERTICAL. Enligt Logitech, är detta deras mest avancerade ergonomiska mus hittills som de säger ska kombinera ergonomisk design med den höga prestandan från Logitechs MX-serie.

MX VERTICAL är framtagen för att reducera ansträngning och tryck på underarm och handled. Detta är möjligt tack vare den 57-gradiga vertikala vinkeln som är optimerad för ergonomisk hållning.

”Vi vet att många datoranvändare ofta upplever obehag eller smärta i händer, handleder och underarmar”, säger Delphine Donne-Crock, ansvarig för kreativitet och produktivitet på Logitech och fortsätter: ”För att lösa detta har vi skapat vår mest avancerade ergonomisk mus hittills.”

MX VERTICAL har tagits fram genom forskning och är godkänd av ergonomer. Designen placerar handen i en enligt Logitech naturlig position likt en handskakning och vinkeln minskar muskelaktiviteten med upp till tio procent jämfört med en vanlig mus utan att förlora användarvänlighet och prestanda. Greppets ytskikt av gummi har en särskild textur som tillsammans med tumstödet ger ett stabilt och naturligt grepp för de flesta händer, oavsett storlek eller form.

MX VERTICAL ska även enligt Logitech ha en marknadsledande precisionssensor på 4000 DPI, vilket resulterar i upp till fyra gånger mindre handrörelse och minskad trötthet. Markörens hastighet justeras enkelt med en knapptryckning och tack vare ett uppladdningsbart batteri som håller upp till fyra månader. Dessutom ger en minuts snabbladdning upp till tre timmars användning. Med Logitech Easy-Switch och Logitech Flow kan du sömlöst växla mellan olika datorer.

MX VERTICAL kommer med en modern design som kompletterar Logitechs andra premiumprodukter, såsom Logitech CRAFT, Logitech Spotlight Presentation Remote eller Logitech MX SOUND.

Pris och tillgänglighet
Logitech MX VERTICAL visas för första gången på Ergo Expo i Las Vegas 21–24 augusti samt på International Ergonomics Association Congress i Florens 26–30 augusti.
MX VERTICAL förväntas bli tillgänglig i utvalda butiker i september och förbeställning startar 20 augusti. Rekommenderat pris 1199 kr.

Så en sak är säker, Logitech ger sig in på riktigt i kampen om att förenkla och effektivisera det dagliga arbetet och i förlängning minska förslitningsskador. Hur bra denna mus faktiskt är återstår att se. Förhoppningsvis kan vi testa den längre fram.


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: ”Logitech”

Du kanske också gillar