Hem RecensionerTillbehörsrecensionerSmarta hem Nanoleaf Elements (Starterkit 7 delar)

Nanoleaf Elements (Starterkit 7 delar)

av Fredrik Olsson

När det kommer till RGB belysning i allmänhet kan det uppfattas påträngande och ’in-your-face’ på ett sätt som gör att många ryggar tillbaka. Just för att dämpa detta fenomen och hitta ett mellanting har Nanoleaf tagit fram sin nya Elements; träfärgade hexagoner med varmt vitt/gult ljus strömmandes från sig. Frågan är bara, är det en axelryckning eller aha-upplevelse? Låt oss ta reda på detta här och nu!


De hexagonala plattorna kommer med, inte bara en mer distingerat utseende med sina träfärgade ytor, utan även med mer värme för ditt hem. Där många andra plattor likt denna (ex. Nanoleaf Shapes) fullkomligen flödar av färgblandningar i alla regnbågens färger, och därmed mer blir väsentligt för exempelvis streamers eller ’gamers’ i allmänhet, tar istället Elements ett par extra steg bortom detta. Denna mer nedtonade look passar bra i egentligen alla rum som behöver ett bättre naturligt ljus. Få en varm glöd i hallen såväl som vardagsrummet – och låt lamporna att exempelvis spegla även ditt möblemang mer naturligt (om så önskas). Valen är fler, sett ur en mer alldaglig användares synsätt.

De naturliga lamporna kan dessutom lätt utökas om man köper mer kit och gör att du även kan vara mer fantasifull med dess design – då dem bokstavligen går hand i hand med varandra. Just denna dynamiska variation som finns, trots att de inte bjuder på enormt många färger är inte bara atmosfärisk, utan även överraskande god. I Nanoleafs app kan du skapa schema, automatisera när de ska starta och stängas av, välja bland mängder av förgjorda färgmönster och ställa in det mesta. Det är med andra ord ett bra verktyg för att ge ditt hem den där personliga touch:en som bara du kan ge den. Och apropå ’touch’, de kan även aktiveras direkt via det lilla gränssnitt under en av plattorna – eller genom att bara swipe:a över ytan. Smidigt och framförallt interaktivt på ett skönt sätt. Om du vill finns även en datorversion, om du exempelvis vill få den kopplat till ett program eller bara om du vill styra lite mer granulärt.

Det är egentligen bara fantasin som sätter stopp för hur du designar… men vad som dock annars faktiskt kan stoppa dig från att ens köpa Nanoleaf Elements är dess pris. Ser man till det recensionsexemplar vi fick till oss, så består det av sju väggarmatur vilket gör att prislappen hamnar på strax över 2 000 kronor. Med andra ord en inte allt för billig slant, som innebär att det inte bara är att springa ut och köpa hux flux – utan en produkt som faktiskt kräver att du tänker en extra tanke rent ekonomiskt innan ett köp. Det är ändå ”bara” en mer estetisk addering för hemmet, och verkligen inget måste på det sättet.

Nåja, bortsett från priset går det inte att förneka styrkan i detta stilfulla lampset – där inte bara installation och koppling till WiFi är simpelt, men också att det är minst lika lätt att få uppslag för sköna mönster när du väl ska sätta upp de på väggen.

När vi då slutligen ändå pratar om väggen…

Själva fastsättandet på väggen har två tillvägagångssätt. Plattorna kan sättas upp genom att skruva fast en baksidedel som plattorna individuellt trycks in i, eller genom dubbelhäftande tejp. Valet är ditt, men lättast sett till installation är dock att köra med dubbelhäftat. På det sättet är det lättare att räkna ut var alla plattor ska vara – särskilt i kontrast till om du ska skruva, då du behöver mäta och vara betydligt mer säker. Oavsett, finns möjligheterna där – och det är upp till dig hur du placerar dem. Planera bara i förväg, så kommer det gå alldeles utmärkt.

 


Specifikation
Höjd per panel: 20 cm
Bredd per panel: 23 cm
Kanttjocklek: 0,6 cm
Monterad tjocklek: 1 cm
Vikt per panel: 208 g
Kabellängd: 2,5 m
Ljusflöde per panel: 22 lumen
Livstid: 25 000 timmar
Kommunikationsprotokoll: WiFi (2,4 GHz b/g/n)
OBS: 5GHz-nätverk är inte kompatibla med Nanoleaf-produkter.
Dimbarhet: Ja (via Nanoleaf App, Voice, Touch)
Fanermaterial: Laminat med träfiberfinish (PVC)
Monteringstyp: Via medföljande dubbelhäftande tejp eller skruvfästen (skruvar och ankare ingår ej)
Nyckelfunktioner: Connect+, Touch, Music Sync, Dynamic Glowing Effect.
Nanoleaf App: Styr via Nanoleaf-appen (Android & iOS) för mobil/surfplatta eller Nanoleaf Desktop-appen (Windows & Mac).
Kompatibilitet: Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Assistant, IFTTT, SmartThings

Recensionsex tillhandahållet av Nanoleaf. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar