Hem RecensionerSpelrecensionerNintendo Mr. DRILLER DrillLand

Mr. DRILLER DrillLand

av Emil Nordström

Remasters, remakes och rerealeases. Det är vad man matas med gång på gång. Men detta är första gången vi får en remaster som också är en port från Japan. Men är det en bra port/remaster?


Mr. DRILLER DrillLand är en remaster på ett Gamecubespel med samma namn. Mr. Driller är en serie arkadspel som vi inte har sett för mycket av här i väst. Med över 12 titlar under sitt bälte är det en stor serie som har anor hela vägen bak till 1999. Vi fick en handfull av dessa titlar och nu för första gången har vi fått denna titel.

Jag vill börja med att säga att jag verkligen älskar snabbtänkta pusselspel och speciellt spel som är enkla att lära sig. Mr. Driller är definitivt ett sådant spel. Du använder WASD och mellanslag som dina huvudsakliga tangenter. Ibland kräver en bana en karta eller att du kollar i din ryggsäck. Spelet är enkelt. Du väljer en av flera karaktärer som alla har en borr och en main ability. Dessa abilities är saker som extra fart, tålighet eller möjlighet att hoppa. Ditt mål är att borra dig ner till ett mål som allt för ofta är att nå botten. Du gör detta med att välja en färgad sten och alla stenar som sitter ihop med denna av samma färg rasar samtidigt. Likt många match 4 spel så kan du utlösa combos där stenar möter andra stenar av samma färg och utlöser en kavalkad av försvinnande stenar. Detta gör att du måste konstant vara på din vakt och hålla koll på hälsa/syre samtidigt som du försöker att inte krossas av stenar eller fastna i fällor.

Spelet startar med en lång cutscene. Alltså innan du ens lyckats komma till menyn. Detta efterföljs av ett animeintro. Inget går att skippa. Storyn är som följande: ”Familjen” Driller kommer till en underjordisk nöjespark där det finns flera drilling attraktioner. Vad familjen snart blir varse om är att allt är en fälla för att skapa jordens undergång. Storyn är ytlig, fullt röstlagd av japanska röstskådespelare och ganska rolig till och från. Även här kan du inte skippa några dialoger och du måste spela igenom storyn för att låsa upp mer än basnivåerna.

Indiana Drill

När du väl har plöjt igenom storyn som är drygt två timmar lång så kan du spela mer fritt och låsa upp fler nivåer. Dock är det fem banor som finns så det får du nöja dig med. Min favorit är the hole of Druaga som spelas lite som ett RPG med items och flera rum att utforska. En annan bana är en parodi på Indiana Jones med fällor och skatter. Utöver banorna finns det även trading cards, souvenirer och hjälpmedel till banorna att köpa i spelets affär för poäng du samlar på dig av att spela. Det finns även ett multiplayer läge som är rent och skärt kaos. Upp till 4 spelare på samma skärm, block som försvinner och kombos som förblindar dig. Det är samma banor fast med tillsatt galenskap. Det som är extra glädjande är att Mr Driller har fullt stöd för remote play together som är det närmsta du kan komma couch co-op online. 

Detta är en remaster som främst har fokuserat på grafiska uppdateringar med full hd texturer och införandet av ett casual mode för spelare som inte är van vid galenskapen som är Mr. Driller. Musiken som för övrigt är riktigt catchy och mysig har förts över även i denna versionen. Detta var det sista Mr. Driller vars soundtrack komponerades av Go Shiina som nog är mest känd för att vara kompositören för Code Vein, God eater serien och Tales of serien för att nämna några meriter.

Cutefactor 3000%

Sammanfattningsvis så är detta en väldigt trevlig introduktion för många till Mr. Driller. Med sin charmiga grafik, roliga story och varierade spelstil finns det mycket att hämta här.  Jag saknar även lite extra arkad godsaker som time trials, utmaningar och ännu mer spinn på de olika banorna. Med endast 5 olika banor förväntade jag mig mer variation än bara mer faror på varje svårighetsgrad.

Specifikation

Denna recension baseras på PC versionen.
Spelet finns även till Nintendo Switch. 

Mr. DRILLER DrillLand. Lägsta pris 19.99 Eur enligt Steam 2020-07-12.

Recensionsex tillhandahållet av Bandai Namco.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar