Logitech G213 Prodigy

av Fredrik Olsson

Med sin nya Prodigy serie, så ger Logitech sig in på en mer kostnadseffektiv marknad. Ja, man kan rent av säga att de går Galne Gunnar rutten (om ni vet den något suspekta referensen). De ämnar alltså ta fram en produkt som har hög kvalitet trots ett blygsamt pris. Men frågan i detta fall är om tangentbordet balanserar dessa två saker bra.

Känsla & Design

Ett sparsmakat paket; innehållandes tangentbord och manual dyker upp hos mig. Ett lätt till vikten sett tangentbord, med RGB belysning, tvinnad kabel, och stilrent utseende kan finnas i förpackningen. Ett svart tangentbord i klassisk form; gjord av tydlig svart plast med ett par extra knappar. Enkelt men rättframt utseende helt enkelt.

För denna slant, så är det membran tangenter som gäller, och det märks, då de tråkigt nog är väldigt sladdriga vid nertryckningar. Membran tangentbord som dessa är inte ovanliga; men har gjorts bättre (t.ex. Logitechs G110 hade bättre känsla även om det är samma teknik). Nu är det klart att detta med motstånd (eller saknaden av den) är en smaksak. Men när man trycker ner tangenterna så är det verkligen motståndslöst, och känns väldigt plastigt.

Känslan man får är verkligen att det känns billigt, och är jämförbart med många tangentbord av betydligt billigare slag, vilket är beklagligt minst sagt. Det har förvisso en RGB belysning, men dess LED känns aningen fattig, och framstår mest i de mer starka kulörerna; exempelvis grönt eller rött. Tyvärr så imponerar inte RGB belysningen då den helt enkelt inte känns stark nog i jämförelse med andra tangentbord. Förvisso är det inte helt rättvist att jämföra med många andra RGB tangentbord, då många är betydligt dyrare, men det är dessvärre oundvikligt.

Nej den största nackdelen är just tangenternas opersonliga känsla vid nertryckningar, men RGB belysning och extra knappar är ändå godkända. Men än en gång; i.o.m. att detta med tangentbords känsla är något av en smaksak, så rekommenderar jag er att ta er ut i butiker och testa tangentbordet om det går.
En sidnot; det är även spillsäkert, så att om ni mot förmodan sölar extra mycket, så har ni ytterligare en fördel med detta tangentbord. Förvisso en detalj, men ändå värt att nämna.

Ergonomi

Som många membran tangentbord, så hittar de en bra plats för höjd, vilket jag uppskattar. Det är en höjd med högsta punkt på 33 mm från tangentbordets underlag, vilket kommer att gillas av de flesta. Därför så sitter man bra med tangentbordet under längre spelsessioner, även om tangenternas brister i känsla infinner sig efter ett tag.

En sak som sitter bra är det redan ditsatta handledsstödet, som faktiskt ligger perfekt för mina händer. Jag tycker om att handledsstödet är fast på tangentbordet, då det känns intuitivt att använda det, och faktiskt får dina händer att ligga väldigt rätt under långa skrivstunder.

Interface, Användning & installation

Logitech är kända för en välmatad och välutvecklad mjukvara; och är den del som får tangentbordet att höja sig över konkurrenterna. I Logitechs Gaming Software, kan du ge F tangenterna olika kommandon, ändra RGB belysningen (antingen i fem olika förinställda områden eller hela tangentbordet), spelläges del där du kan stänga av individuella knappar, och makro inspelning.

Överlag så ger programvaran dig verkligen riktigt bra möjligheter att anpassa tangentbordet efter dina behag. Lägg därtill att du får extra knappar (media knappar, volym reglage, mute knapp, LED av/på knapp och windows knapp av/på) så har du ändå ett gediget tangentbord för nybörjaren.

Logitech gör inget rabalder kring detta tangentbord; det är precis vad de utger att det ska vara. Ett tangentbord i den mer billiga sektionen, som är perfekt för nybörjare eller de som helt enkelt vill ha ett gamer tangentbord för en billig slant.


Specifikation

Windows® 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, USB-port. Typ av anslutning: USB 2.0, USB-protokoll: USB 2.0, Indikatorlampor (LED): Ja, Bakgrundsbelysning: RGB, Kabellängd (ström/laddning): 1,8 m, Spillsäkert (Testad med 60 ml utspilld vätska).

Cirkapris – 800 kr
Recensionsex tillhandahållet av Logitech

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar