Hem RecensionerHårdvarurecensioner HyperX Fury RGB SSD

HyperX Fury RGB SSD

av Maxx Löfström

Med en uppsjö av SSD-diskar så finns det sannerligen mycket att välja mellan i dagens läge. Så därför poppar frågan upp; Hur står man ut i mängden, och gör sin produkt än mer unik? Ja, varför inte göra så den lyser i RGB-färgernas fabulösa skimmer! Nåja, skimmer i all ära, för de flesta är det prestanda och pris som står som de viktigaste aspekterna. Därför så startar vi upp datorn, och låter HyperX Fury SSD visa vad den går för!


HyperX Fury RGB kommer i tre utföranden; 240GB, 480GB och 960GB, och ger dig möjligheten att göra ”daisy chain” (d.v.s. seriekopplar) mot andra RGB enheter, allt med syftet att göra det enkelt för dig som moddar din dator. Ja, identiteten är tydlig med Fury RGB – du kan via programvara (ex. Asus Aura Sync, Gigabyte RGB Fusion, MSI Mystic Light Sync m.fl.) påverka dess mönster och ljusstyrka, allt med syfte att få just rätt ”look”. Det gör att SSD disken måhända står ut i mängden, men det ska ju också prestera…

Och när det kommer till just snabbheten, så gör Fury RGB riktigt bra ifrån sig (i alla fall inom de mått en SSD kan prestera). Med en beräknad hastighet strax runt 550-555 MB/s för läsning, och skrivning av nära nog 530 MB/s så är det en riktigt bra raskhet i den lilla disken. Så på det sättet hör Fury RGB till toppskiktet inom SSD-området. Visst behöver du ”krångla” aningen mer, genom att koppla inte bara SATA- och strömkabeln, men även den RGB kabel som behövs kopplas mot ditt moderkorts RGB kontakt (har du inte en sådan, så behöver du en hubb eller liknande för att få tillgång till denna typ av funktion). Ja, det är en enkel installation, med tanke på att det verkligen är plug and play på sätt och vis – så inget strul, utan koppla bara in den, formatera i Windows och kör loss!

Pris kontra gimmick!

Men vad som är i fokus denna gång är inte nödvändigtvis prestandan – utan snarare dess RGB gimmick parat med dess pris. Idag så kan man komma över SSD-diskar av denna storlek (recensionsexemplaret var på 500GB) för cirka 150-200 kronor mindre. HyperX Fury RGB ligger någonstans över tusenlappen i regel, vilket gör det än mer en frågeställning kring vad du vill ha när du köper en SSD. En sak är säker dock, prestandan är inte bara bra, den är i toppklass, men RGB funktionaliteten är inte för alla, och därför blir det en mindre publik.

Som RGB disk så står den dock för sig själv, och med tanke på att du får kombinera bra prestanda med en unik aspekt som denna, gör att jag ändå kan tycka att det är ett överkomligt pris – i alla fall för PC-byggaren som är ute efter att maximera sin RGB upplevelse. I dagens läge så är PC-byggen mer vardag än någonsin, och just valmöjligheten i att modda chassi och dess beståndsdelar precis så som du vill ha det, är definitivt något som vissa vill ha. Det är då just HyperX SSD kommer in i bilden – och inte saltar priset alltför högt, eller för den delen skär ner på andra områden (som snabbhet). Nej, just därför är det tacksamt att de ändå hållit nere priset, då många andra typer av RGB produkter oftast är allt för överprisade.

Så i slutänden är det en (i mitt tycke) överkomligt pris, sett till prestanda och framförallt dess mer unika aspekt, vilket är RGB belysningen. Visst är det en gimmick, men för de som vill försköna sitt datorbygge, och saknar en disk med dessa möjligheter så är det inte många andra som ger dig ens chansen… ja förutom HyperX Fury RGB SSD.


Specifikation
Gränssnitt 2.5”
Gränssnitt- SATA SATA Rev. 3.0 (6Gb/s) – bakåt kompatibelt med SATA Rev. 2.0 (3Gb/s)
Kapacitet(er) 240GB, 480GB, 960GB
Kontrollerkort Marvell 88SS1074
NAND 3D TLC
Sequential Read/Write 240GB-960GB — upp till 550/480 MB/s
Power Consumption 0.2W Idle / 0.6W Avg / 1.2W (MAX) Läsning / 2.5 W (MAX) Skrivning
Dimensioner 100.14 mm x 69.85 mm x 9.5 mm
Temperaturer 0°C~70°C
Lagrringstemp. -40°C~85°C
Vikt 165 g
Vibration 2.17G Peak (7–800 Hz)
Vibration non-operating 20G Peak (10–2000 Hz)
Livslängd 1 Million timmar MTBF
Garanti Begränsad 3-års garanti med fri teknisk support
Total Bytes Skrivna (TBW) 240GB — 120TB
480GB — 240TB
960GB — 480TB

HyperX Fury RGB SSD. Lägsta pris 1106 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-05-11.

Recensionsex tillhandahållet av HyperX.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar