Hem NyheterSpelnyheter Google tillkännager nya spelplattformen Stadia

Google tillkännager nya spelplattformen Stadia

av Redaktionen

Framtiden är strömmad…enligt Google!

På en presskonferens igår utannonserade Google officiellt sin nya spelplattform, Stadia, som ger direkt åtkomst till dina favoritspel på alla typer av TV-apparater, bärbara datorer, stationära datorer, surfplattor eller mobiltelefoner. Plattformen, som inte kräver någon traditionell ”låda” eller konsol, kommer ut senare i år och kommer ha spel tillgängliga i 4K och i 60 bilder per sekund.

Tanken är att när spelare använder Stadia, så ska de kunna komma åt sina spel hela tiden och på nästan vilken skärm som helst. Och utvecklare kommer ha tillgång till nästan obegränsade resurser för att skapa de spel de alltid har drömt om. Det är en kraftfull hårdvara som kombinerar en hög servernivå bestående av top-of-the-life GPU, CPU, minne och lagring, och med kraften i Googles datacenterinfrastruktur ska Stadia kunna utvecklas så snabbt som möjligt.
 
I samband med detta så lanserar de även sin egengjorda handkontroll; Stadia-kontrollen.

Stadia-kontrollanten har en direktanslutning via Wi-Fi för bästa möjliga spelprestanda. Handkontrollen kommer ha en knapp för omedelbar inspelning, sparning och delning av inspelnignar i upp till 4K-upplösning,  och den kommer vara utrustad med en Google Assistant-knapp och inbyggd mikrofon. 

Huruvida detta faktiskt kommer påverka spelmarknaden, konsoltillverkarna eller spelindustrin i övrigt återstår att se. Men intresset är stort, från både spelare och utvecklare, så framtiden får visa vart detta tar vägen i slutänden.

Stadia kommer att lanseras senare i år i USA, Storbritannien, Europa och Kanada.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar